Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
KROK 1: MIKSUJEMY JARMUŻ I SZPINAK
Do naczynia blendera wkładamy umyte liście jarmużu i szpinaku. Dokładnie miksujemy.
KROK 2: BLENDUJEMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI SMOOTHIE
Owoce obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do naczynia. Zalewamy wodą. Całość blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodajemy nasiona chia i mieszamy łyżką. Smoothie rozlewamy do 2 wysokich szklanek.
Zobacz podobne
przepisy
Smoothie z żółtych owoców
Smoothie żółte niczym słońce! Z ananasa, mango i bananów z dodatkiem orzechów.
Owocowe smoothie bowl
Owocowe smoothie bowl świetnie sprawdzi się jako przekąska w ciągu dnia, czy podczas spotkania z przyjaciółmi.
Tort sernikowy z polewą ze smoothie
Torty, które nie wymagają pieczenia, też mogą być zachwycające! Wypróbuj przepis na tort sernikowy z owocową polewą.
Ananasowe smoothie z awokado
Moda na zielone smoothie trwa. Wypróbuj połączenie świeżego szpinaku, awokado i mięty ze słodkim ananasem i pomarańczą.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Smoothie z kiwi i miętą
- Zielone smoothie z dzikimi ziołami
- Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
- Bułeczki z serem i koperkiem
- Kurki marynowane na 2 sposoby
- Cytrusowo-korzenna herbatka całodzienna
- Smoothie z mango
- Koktajl odżywczy z bananem
- Smoothie z borówek, mango i awokado
- Sok pomarańczowo-marchewkowo-jabłkowy z kurkumą
- Gofry szpinakowe z wędzonym łososiem
- Smoothie bowl z mango i bananów
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
- Omlet ze szparagami i z fasolką edamame
- Risotto z warzywami
Komentarze (0)