Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- słoiczki
Chutney z kolendrą
W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Dodajemy kilka ziaren kolendry, kilka goździków, posiekaną papryczkę chili i gotujemy kilka minut. Następnie dodajemy obrane i pokrojone w równą kostkę jabłka. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Chutney doprawiamy skórką otartą z cytryny. Gotowy chutney przekładamy do słoiczka.
Chutney z cynamonem
W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Następnie dodajemy laski cynamonu, kilka goździków, obrany i pokrojony w plastry imbir oraz szczyptę curry. Po kilku minutach dodajemy obrane i pokrojone w równą kostkę jabłka, a po chwili także cebulę pokrojoną w taką samą kostkę. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Gotowy chutney przekładamy do słoiczka.
Chutney z piwem
W garnku zagotowujemy cukier z octem. Gotujemy kilkanaście minut, aż płyn zrobi się gęstszy. Następnie dodajemy piwo i redukujemy sos. Dodajemy obrane i pokrojone w równą kostkę jabłka. Gotujemy kolejne 5-8 minut. Gotowy sos przekładamy do słoiczka.
Zobacz podobne
przepisy
Chutney śliwkowo-gruszkowe
Chutney doskonale sprawdzi się jako dodatek do mięs, wszelkich dań w stylu indyjskim, a także serów.
Burger z chili i chutney z cebuli
Z cebuli możesz przygotować gęstą konfiturę, która doskonale sprawdzi się jako dodatek do ostrych, mięsnych burgerów! To danie w sam raz na spotkanie przy grillu!
Chutney z ananasa
Lubisz słodko-kwaśne smaki? Chutney z ananasa z papryczką chili będzie doskonale smakował z daniami azjatyckimi!
Chutney z pomidorów i mango
Zamknięty w słoikach orientalny chutney łączący aromat chili, kolendry i gorczycy ze słodkim smakiem mango i pomidorów.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Marmolada z fig i wanilii
- Ratatouille
- Konfitura z pieczonych jabłek z chrzanem
- 3 sposoby na lunchbox
- Chutney śliwkowo-gruszkowe
- Jak przygotować sos holenderski?
- Dip z czosnku niedźwiedziego z rzodkiewką
- Konfitura z cukinii i pomidorów
- Domowy sos barbecue
- 3 sposoby na wytrawne konfitury z pomidorów
- Sos ze świeżych ziół i oliwy z oliwek
- Jabłkowy chutney z piwem
- Jabłkowy chutney z kolendrą
- Jabłkowy chutney z cynamonem
- Sos śmietanowy – trafiony wybór do przeróżnych dań
- KURKI W ZALEWIE OCTOWEJ
- Wegańskie eklerki z kremem cytrynowym
- Crostini z serem brie i miechunką
- Zupa szczawiowa
- Sałatka na ciepło z brukselką i dynią
- Mus truskawkowy
- Dżem rabarbarowo-malinowy
- Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem
- Filet z kurczaka z pigwą
- Chleb z suszonymi wiśniami
- Potrawka piwna z łopatki wieprzowej z pieczoną kalarepą
- Letnia sałatka z dressingiem z grejpfruta
- Szaszłyki z łososia z warzywami
- Pomarańczowe gumy rozpuszczalne
Komentarze (0)