zobacz film Sposób na chrupiący boczek.

„Ze słodyczy najbardziej lubię boczek” – to zdanie z pewnością każdy z nas słyszał przynajmniej raz od osoby, która nie jest zbytnim pasjonatem słodkich wypieków. Jednak czy wiecie o tym, że chrupiący boczek to nie tylko doskonały dodatek do dań wytrawnych, ale też… słodyczy?

W światowej kuchni furorę robią plastry boczku z syropem klonowym, ciasteczka z bekonem czy boczek w wersji karmelizowanej, który z powodzeniem pełni rolę lizaka dla dorosłych. Bardziej popularnym wcieleniem boczku jest jednak jego wersja wytrawna. Jego cieniutkie, chrupiące plasterki są doskonałym dodatkiem zarówno do śniadania, obiadu, jak i imprezowych przekąsek.

Co powiecie na pstrąga tęczowego w bekonie lub kurczaka z dodatkiem maślanego purée? A może macie ochotę sobie po prostu chrupnąć plasterek? Posłuchajcie rady Karola, w jaki sposób wyczarować doskonale wypieczony, aromatyczny bekon!

Trwa ładowanie komentarzy

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram