babeczki czekoladowo-serowe
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Babeczki: Do rondelka z grubym dnem włożyć masło i czekoladę, podgrzewać mieszając, aż składniki się roztopią. Zdjąć z ognia, dodać kakao i wymieszać dokładnie łyżką do połączenia składników. Masę odstawić do ostygnięcia. 2. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz sodą. 3. Do jajek dodać cukier, aromat i sól, dokładnie wymieszać do połączenia składników. Wlać przestygniętą masę czekoladową i wymieszać łyżką. 4. Do masy dodać 1/3 mąki i zamieszać. Wlać śmietanę, wymieszać. Dodać resztę mąki i krótko wymieszać łyżką do połączenia składników. 5. Ciasto przełożyć do blaszki na muffinki wyłożonej papierowymi foremkami lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Piec przez około 20-21 minut na funkcji termoobieg w temperaturze 160oC (na funkcji góra-dół 180oC). Jeśli będziemy piec dłużej, babeczki będą bardziej suche, więc radzę trzymać się 21 minut. Krem: składniki zmiksować Babeczki przekroić w 3/4 wysokości, nałożyć krem serowy (z worka dekoratorskiego) przykryć częścią odciętą. Górę posypać cukrem puderm, kropką kremu i dowolną dekoracją (na zdjęciu są kwiatki z paska lukru plastycznego, zwinięte). Dekoracje z lukru ułożyć tuż przed podaniem.
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!