Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Pstrągi patroszymy i skrobiemy. Tak przygotowane ryby myjemy, osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem. Ryby smarujemy oliwą z oliwek. Delikatnie nacinamy skórkę w poprzek ryby. Nacięcia na skórce wypełniamy listkami bazylii.
Do środka każdej z ryb wkładamy po dwie gałązki bazylii.
W koszyczku do pieczenia grillujemy ryby 10 minut z każdej strony.
Jak podawać
Serwujemy z pomidorkami cherry.
Zobacz podobne
przepisy
Pieczarki z grilla z pesto i serem pleśniowym
Delikatne pieczarki grillowane z aromatycznym nadzieniem. Taką przystawką pobudzisz apetyt swoich gości!
Pstrąg paprykowo-serowy z grilla
Pieczona ryba z aromatycznym, warzywnym farszem. Doskonale komponuje się z ziemniaczkami w mundurkach lub świeżą bagietką.
Camembert z grilla
Grill we francuskim stylu! Przyrządzony na ruszcie ser rozpływa się w ustach, a żurawina nadaje mu niepowtarzalny smak.
Grillowane szaszłyki z łososia i cukinii
Kawałki ryby marynowane w occie balsamicznym i przyprawach oraz świeża cukinia. Duet, który sprawdzi się na każdym grillu.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Grillowane piersi kurczaka w marynacie jogurtowej
- Grillowana kukurydza
- Królik w sosie paprykowym z miętowymi ziemniakami
- Schab w sosie pieczarkowym z ziołami i pieczoną kapustą
- Pieczony ser brie z pieczarkami
- Grillowany łosoś z salsą z awokado
- Pikantne szaszłyczki z łososia w ajwarze z grillowaną kapustą i sosem czosnkowym
- Kaczka w sosie curry z gruszkami i pomarańczą
- Indyk w pesto
- Uda kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z parowanymi ziemniaczkami
- Kopytka gryczane z delikatnym bolognese
- Królik z musztardą pieczony w rękawie
- Szybkie tosty z grzybami
- Frittata z cukinią i szpinakiem
- Szparagi à la caprese
Komentarze (2)
3369 dni temu
jedziem z koksem!!!!!1111111111
odpowiedz
2876 dni temu
SIEMA