zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • blachę piekarnikową
  • papier do pieczenia
  • tarkę o grubych oczkach
  • rozdrabniacz
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: MIKSUJEMY SKŁADNIKI

Ciecierzycę odcedzamy na sitku i łączymy w naczyniu rozdrabniacza z siemieniem lnianym wymieszanym z wodą. Dodajemy płatki owsiane, miękkie daktyle, jabłko starte na tarce o grubych oczkach i banan pokrojony na mniejsze kawałki.

Miksujemy, aż składniki się połączą.

Krok 2: PIECZEMY CIASTECZKA

Do gotowej masy dodajemy borówki i pokruszoną gorzką czekoladę. Mieszamy.

Ciasteczka formujemy za pomocą łyżki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180°C.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram