Burger z kurczakiem i mozzarellą
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Piersi kurczaka oczyszczamy, kroimy wzdłuż na pół. Oliwę mieszamy z ostrą i słodką papryką, solą i rozmarynem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na 20 minut. Bułki kroimy na pół i układamy na rozgrzanym ruszcie wnętrzem do dołu. Lekko grillujemy i zdejmujemy z rusztu. Następnie na ruszcie układamy kawałki mięsa i grillujemy z dwóch stron po kilka minut, aż mięso się zarumieni. Spody bułek smarujemy musztardą, układamy mięso z kurczaka, dodajemy kilka listków świeżego szpinaku oraz po dwa plasterki mozzarelli.

Przykrywamy drugą połówką bułki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (6)

Avatar
  • Bart Bart
    910 dni temu
    Wow super przepis :D. Nie wpadłem na to żeby do burgera dodać mozzarelle. Dodałem jeszcze podsmażaną cebule i pomidor.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    928 dni temu
    Artur, skład pieczywa można poznać w każdym z naszych sklepów. Jeśli masz problem z odnalezieniem informacji w sklepie, poproś o pomoc pracownika :)

    odpowiedz

  • Artur Artur
    929 dni temu
    Czy bułki są "wypiekane" z ciasta głęboko mrożonego, a jeżeli tak, to czy znajduje się w nim propionian wapnia i sorbinian potasu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    931 dni temu
    fi>

    odpowiedz

  • fi><ed fi><ed
    932 dni temu
    Nigdzie nie potrafię znaleźć, jaki jest stosunek mąki żytniej do pszennej ? Znając obowiązujące przepisy równie dobrze może być pszennej 99%, a żytniej 1% i można ją w składzie podać. Chciałbym się tego dowiedzieć żeby być pewnym, że nazwa "fitness" nie jest tu przypadkowa.

    odpowiedz

  • Filip Filip
    367 dni temu
    a co wg Ciebie oznacza że coś jest fitness?

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram