Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Krok 1: GOTUJEMY ROSÓŁ
Kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą i umieszczamy w dużym garnku. Zalewamy wodą i gotujemy, aż woda zacznie wrzeć. Zmniejszamy ogień, zbieramy łyżką cedzakową szumowiny i dodajemy włoszczyznę, posiekaną cebulę, czosnek oraz przyprawy, prócz soli. Gotujemy na małym ogniu przez około 2 godziny.
Krok 2: GOTUJEMY MAKARON
W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy do miękkości makaron.
Krok 3: DOPRAWIAMY ROSÓŁ I DODAJEMY MIĘSO
Pół godziny przed końcem czasu do rosołu dodajemy sól. Zdejmujemy z gazu i wyjmujemy ugotowanego kurczaka. Kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do rosołu.
Krok 4: PODAJEMY ROSÓŁ
Makaron przekładamy na talerze, polewamy rosołem. Z wierzchu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Zobacz podobne
przepisy
Hiszpańska zupa z soczewicy
Rozgrzewająca, sycąca i w hiszpańskim stylu! Zupa z soczewicy z dodatkiem kiełbasy chorizo to świetne danie na obiad w pierwsze chłodne dni roku.
Zupa prowansalska z francuskim serem
Chrupiące jarzyny, kremowy ser pavé i esencjonalny bulion łączą się w lekkiej, delikatnej zupie prowansalskiej. Przygotuj ją, wykorzystując sprawdzony przepis Karola.
Zupa fasolowa z botwiną i młodymi ziemniakami
Lekka i pełna warzyw – taka jest zupa fasolowa z botwinką i młodymi ziemniakami, którą przygotujesz według przepisu Karola! Niech cały dom wypełni się aromatem znanym z kuchni mam i babć!
Zupa krem z kalafiora z wędzonym twarogiem
Aksamitna, delikatna, z zaskakującym dodatkiem, który nadaje jej wykwintny charakter – zupa krem z kalafiora według przepisu Karola zachwyci każdego. Spróbuj!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Tradycyjny rosół z pieczonym ziemniakiem
- Wegetariański ramen
- Raita z ogórków i bakłażana
- Rosół z gęsi z warzywami
- Rosół z makaronem
- Piernik z marchwi
- Rosół azjatycki
- Ramen
- Faszerowane bataty
- Tarta z boczkiem, porem i fasolką szparagową
- Najlepszy rosół
- Zupa prowansalska z francuskim serem
- Bogracz z pieczoną papryką i fasolą
- Pierś kurczaka z ziemniakami i marchewką z groszkiem
- Zupa jarzynowa z brukselką
- Chowder z łososiem i kukurydzą
- Kaczka w sosie żurkowym
- Truskawkowo-ogórkowy lassi
- Śledzie marynowane z suszonymi grzybami i sałatką ziemniaczaną
- Gnocchi z grzybami i brukselką
- Kapusta z grzybami i selerem miodowym
- Bułeczki drożdżowe z ananasem
- Placuszki z tuńczykiem
- Ekspresowy tort pischinger
- Drożdżowe zajączki
- Tarta z Linzu
- Sałatka Waldorf w lżejszej odsłonie
- Sałatka z grillowaną marchewką
- Makaron z musem jabłkowym
- Hiszpańskie ciasto drożdżowe z konfiturą z pomarańczy
Komentarze (3)
348 dni temu
Rosół szczypiorkiem posypujemy?
odpowiedz
348 dni temu
Dokładnie tak, warto czasem spróbować czegoś nowego :)
314 dni temu
Nie