Domowy rosół z makaronem i mięsem z kurczaka
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: GOTUJEMY ROSÓŁ

Kurczaka opłukujemy pod bieżącą wodą i umieszczamy w dużym garnku. Zalewamy wodą i gotujemy, aż woda zacznie wrzeć. Zmniejszamy ogień, zbieramy łyżką cedzakową szumowiny i dodajemy włoszczyznę, posiekaną cebulę, czosnek oraz przyprawy, prócz soli. Gotujemy na małym ogniu przez około 2 godziny. 

Krok 2: GOTUJEMY MAKARON

W osobnym garnku w osolonej wodzie gotujemy do miękkości makaron.

Krok 3: DOPRAWIAMY ROSÓŁ I DODAJEMY MIĘSO

Pół godziny przed końcem czasu do rosołu dodajemy sól. Zdejmujemy z gazu i wyjmujemy ugotowanego kurczaka. Kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do rosołu.

Krok 4: PODAJEMY ROSÓŁ

Makaron przekładamy na talerze, polewamy rosołem. Z wierzchu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Chyba was… Chyba was…
    348 dni temu
    Rosół szczypiorkiem posypujemy?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    348 dni temu
    Dokładnie tak, warto czasem spróbować czegoś nowego :)
  • Gość Gość
    314 dni temu
    Nie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!