Kotleciki z białej kiełbasy w sosie chrzanowym

Rodzina Kryńskich

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

KROK 1. Dodajemy jajko do mięsa z kiełbasy

Kiełbasę wyciskamy z flaka. Dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku pieprzem, majerankiem, solą oraz płatkami ostrej papryki. 

 

 

KROK 2. Smażymy kotleciki na oleju

Składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy kotleciki. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.

W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy.

 

KROK 3. Dodajemy chrzan do zredukowanego sosu

Do zasmażki wlewamy bulion i gotujemy chwilę, aby sos zgęstniał. Dodajemy śmietanę oraz chrzan. Sos doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku.

Gotowe kotleciki podajemy z sosem.

 

 

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • D. D.
    422 dni temu
    Mi osobiście nie odpowiadała konsystencja po usmażeniu, pieczone są zdecydowanie lepsze.

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram