Biała kiełbasa z kapustą kiszoną

Rodzina Rychlewiczów

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

PRZYGOTUJ

  • naczynie żaroodporne
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 200°C

KROK 1. Smażymy kapustę z cebulą i liściem laurowym

Kapustę delikatnie siekamy i podgotowujemy z odrobiną wody. Cebulę kroimy w piórka, a następnie podsmażamy na złoty kolor na patelni z odrobiną margaryny. Do cebuli dodajemy kiszoną kapustę wraz z liściem laurowym. Wszystko razem podsmażamy.

 

KROK 2. Dodajemy koncentrat pomidorowy do kapusty

Kapustę z cebulą doprawiamy solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz dodajemy koncentrat pomidorowy.

 

 

KROK 3. Kapustę i kiełbasę przekładamy do naczynia żaroodpornego

Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na kapuście układamy białą kiełbasę. Doprawiamy oboma rodzajami pieprzu. Naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Pieczemy do momentu, aż kiełbasa się podpiecze.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

  • Gość Gość
    398 dni temu
    Margaryna, serio?

    odpowiedz

  • Gość Gość
    399 dni temu
    Czy kiełbasa musi być sparzona?

    odpowiedz

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram