zobacz film

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Przygotuj

  • piekarnik rozgrzany do temperatury 220°C (termoobieg)
  • papier do pieczenia
  • blachę o wymiarach 20 x 30 cm

Krok 1: Przygotowujemy ciasto

Mąkę łączymy w misce z proszkiem do pieczenia i solą. Dolewamy oliwę, syrop klonowy i wodę gazowaną. Mieszamy.

Krok 2: Pieczemy focaccię

Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i rozprowadzamy równomiernie po dnie. Całość skrapiamy oliwą i posypujemy oregano, solą oraz płatkami chili. Na wierzchu układamy suszone pomidory.

Focaccię pieczemy ok. 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 220°C (z termoobiegiem).

Krok3: Podajemy focaccię

Upieczoną focaccię kroimy na mniejsze porcje i podajemy na ciepło z ulubionym sosem, pastą lub oliwą.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Barbara Barbara
    12 dni temu
    Czy można zrezygnować z wody gazowanej i dodać zwykłej w zamian?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    12 dni temu
    Można, aczkolwiek woda gazowana wpływa na strukturę ciasta :)
  • Gość Gość
    18 dni temu
    Witam, ale jaka mąka bezglutenowa została użyta? na rynku jest w obecnych czasach bardzo dużo mąk bezglutenowych... i nie ze wszystkich wszystko wyjdzie np. ja mam tylko jeden rodzaj mąki z której mi wychodzi sos beszamelowy

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    18 dni temu
    W tym przepisie najlepiej sprawdzi się połączenie mąk: ryżowej i jaglanej.
  • Gość Gość
    19 dni temu
    Witam, Czy byłaby szansa aby do każdego przepisu podawać kalorie? Fajne przepisy dużo z nich korzystam ale jestem na diecie i byłaby to fajna opcja do planowania dziennych posiłków.

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    18 dni temu
    Bardzo dziękujemy za sugestię! Rozważymy wprowadzenie kaloryczności dań przy dalszym rozwijaniu Kuchni Lidla :)

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram