
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Ziemniaki i marchewkę kroimy w 2 cm plastry, gotujemy przez 5 minut, mają być al dente. Zmielone mięso indyka mieszamy z drobno pokrojoną papryką, białkiem, kaszką manną, posiekaną pietruszką i koperkiem. Dodajemy sól, pieprz i mieszamy. Do naczynia żaroodpornego wlewamy puszkę pokrojonych pomidorów, czosnek, sól i pieprz. Liście botwinki oczyszczamy, odcinamy łodygi, a końcówki liści ze zgrubieniem stukamy tłuczkiem, aby się lepiej zwijały. Na liście nakładamy farsz mięsny, zawijamy jak tradycyjne gołąbki i układamy w naczyniu. Dookoła układamy ziemniaki, marchewkę, buraczki od botwinki. Doprawiamy solą, pieprzem, i kawałkami czosnku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 *C i pieczemy przez 30-40 minut
Komentarze (0)