Grillowane szaszłyki z boczku i kiełbasy
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotowanie

Kiełbasę kroimy w grubsze krążki. Boczek kroimy w większą kostkę. Cebule obieramy i kroimy na kawałki zbliżone wielkością do plasterków kiełbasy.

Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy co najmniej godzinę w zimnej wodzie. Nadziewamy na nie na przemian: kiełbasę, boczek, cebulę.
Szaszłyki oprószamy mieszanką przypraw i kładziemy na ruszcie. Pieczemy, aż boczek i kiełbasa się zarumienią.

Robimy sos winegret: Do miseczki wlewamy ocet winny i dodajemy sól. Mieszamy aż sól się rozpuści i dolewamy oliwę. Mieszamy aż składniki się połączą i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

Jak podawać

Podajemy z mieszanką sałat i sosem winegret.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    1207 dni temu
    Czy szaszłyki można przygotować w piekarniku?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1207 dni temu
    Jak najbardziej, można je przygotować w piekarniku :)
  • Gość Gość
    4005 dni temu
    Pyszności!!! Warty wypróbowania przepis :) Wszystkim baaardzo smakowało :)

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!