Gulasz z kiszoną kapustą i papryką
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Podsmażamy warzywa

Cebulę oraz czosnek obieramy i siekamy. Paprykę oczyszczamy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy w garnku na 2 łyżkach oleju przez 5 minut. Mięso mielone podsmażamy na patelni na pozostałym gorącym oleju aż do zarumienienia, doprawiamy 1 łyżeczką papryki w proszku oraz soli i odstawiamy.

Krok 2: Zagotowujemy gulasz

Kapustę kiszoną odcedzamy na sitku. Do warzyw dodajemy pastę ajvar i krótko razem podsmażamy. Wlewamy bulion i doprowadzamy do wrzenia. Do zupy dodajemy mięso mielone i kapustę kiszoną, doprawiamy solą, kminkiem, pozostałą papryką w proszku i cukrem. Dusimy pod przykryciem przez kolejne 20 minut.

Krok 3: Doprawiamy gulasz

Listki pietruszki obrywamy i siekamy. Gulasz doprawiamy do smaku i podajemy z łyżką śmietany i odrobiną pietruszki.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Gość Gość
    905 dni temu
    Fatalny przepis! Jako nowicjusz w kuchni, zrobiłem wszystko po kolei jak w przepisie, a danie wyszło po prostu niezjadliwe. Kapusta kwasna i surowa, mięso bez smaku. Moja rodzina powiedziała, że już więcej mam nie gotować obiadów!

    odpowiedz

  • falko20 falko20
    1524 dni temu
    Danie przepyszne cała rodzinka się zajadała dałem tylko mniej czili polecam

    odpowiedz

  • Prawda Prawda
    1544 dni temu
    Miał być gulasz a zgodnie z przepisem wyszedł arabski bigos. Zmarnowałem tylko czas i dobre produkty....nie polecam ani tego przepisu ani tej pseudo kuchni.

    odpowiedz

  • Prawda Prawda
    1544 dni temu
    Banda oszustów

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2062 dni temu
    Bardzo dobre, tylko jeśli ktoś nie lubi ostrych dań niech doda paprykę słodką. Poza tym pyszne!

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2217 dni temu
    szkoda, że znalazłam ten przepis w kategorii wegetariańskie...

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!