Kompot z rabarbaru na dwa sposoby

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

ORZEŹWIAJĄCY KOMPOT Z RABARBARU Z LISTKAMI MIĘTY

Zagotowujemy wodę z cukrem, dodajemy pokrojony rabarbar. Kiedy rabarbar zagotuje się, zdejmujemy garnek z ognia. Odstawiamy do wystudzenia. Mocno wystudzony kompot podajemy z kostkami lodu i listkami świeżej mięty.

ROZGRZEWAJĄCY KOMPOT RABARBAROWO-TRUSKAWKOWY

Wodę zagotowujemy z miodem. Dodajemy pokrojony rabarbar, imbir, goździki i kardamon do smaku. Kiedy wszystkie składniki zagotują się, zdejmujemy garnek z ognia. Na koniec dodajemy umyte i pokrojone w ćwiartki truskawki. Kompot podajemy na gorąco z dodatkiem 20 ml wiśniówki do każdej porcji.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (1)

Avatar
  • Jo Jo
    2151 dni temu
    Na 1,5 l wody 200 g cukru? Wierzyć się nie chce. Na pewno nie wypróbuję w takich proporcjach...

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!