Kompot z suszonych owoców

Paweł Małecki

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Gotujemy kompot

Wodę zagotowujemy z miodem i przyprawami. Owoce płuczemy, kroimy i dodajemy do gotującej się wody z przyprawami. Gotujemy ok. 5-7 minut.

Krok 2: Studzimy kompot

Odstawiamy pod przykryciem na 15-20 minut. Kompot możemy podawać na gorąco lub na zimno.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Marek z Warszawy Marek z Warszawy
    1590 dni temu
    wydaje mi się, że miodu nie należy gotować ! proponuję dodać go do już ugotowanego gorącego kompotu kompotu- nie straci swoich właściwości

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1010 dni temu
    Miod dodajemy ponizej 40 stopni, powyzej traci swoje właściwości. Chyba, ze zalezy nam tylko na tym by kompot byl słodki
  • Gość Gość
    1610 dni temu
    A jeśli nie mamy laski cynamonu to ile wsypac mielonego? 😇

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1610 dni temu
    Dodaj 1 łyżeczkę :)

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!