Korzenne babeczki z makiem
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Masło roztop do całkowicie płynnej konsystencji i ostudź. Dodaj jajko i mleko, dokładnie roztrzep wszystko widelcem. W misce wymieszaj suche składniki, czyli: mąkę, cukier, przyprawy (sól, cynamon, imbir, kardamon), kakao, proszek do pieczenia i mak. Wlej mokre składniki i wymieszaj wszystko. Foremki do babeczki wysmaruj olejem i nałóż do nich ciasto (tak do 3/4 wysokości), wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz ok. 25 minut. Gdy ostygną możesz je ozdobić różnymi dekoracjami, np. lukrem czy cukrowymi kuleczkami.
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!