zobacz film Lasagne w papryce

Darek Gutkowski

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj

  • naczynie żaroodporne
  • piekarnik rozgrzany do temperatury 180°C

Krok 1: Przygotowujemy farsz

Rozgrzewamy patelnię i dodajemy odrobinę oliwy. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy. Dodajemy mięso i smażymy. Pietruszkę siekamy i dodajemy do mięsa. Mięso doprawiamy bazylią, oregano, solą i pieprzem. Czosnek kroimy w plasterki i dorzucamy do mięsa. Smażymy, od czasu do czasu mieszając. Dolewamy passatę pomidorową i mieszamy.

Krok 2: Wydrążamy papryki

Mozzarellę kroimy w plastry. Ricottę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Z papryk odkrawamy górną część (zachowujemy). Wydrążamy środek i układamy w naczyniu żaroodpornym.

Krok 3: Pieczemy papryki

Na dnie papryk nakładamy farsz, następnie warstwę ricotty, a później mięsa. Na wierzch kładziemy plastry mozzarelli i posypujemy startym serem grana padano. Papryki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 30 minut. Upieczone papryki posypujemy startym serem grana padano.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Gość Gość
    2395 dni temu
    cukinia, szpinak.

    odpowiedz

  • T T
    2398 dni temu
    Nie rozumiem czemu nazwaliaście to "Lasagne w papryce" jak nie ma tu lasagne ,ani beszamelu. Czegoś co nakieruje na to danie. Zwykła papryka faszerowana. Na pewno bardzo smaczne,ale nazwa tak bardzo nietrafiona.

    odpowiedz

  • Ancia Ancia
    2400 dni temu
    Bardzo fajny przepis zrobiłam dziś na obiad i jestem pod wielkim wrażeniem. Wszystko wyszło super i pszepysznie ☺

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!