zobacz film Lody wegańskie

Daria Ładocha

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

LODY BANANOWO-ORZECHOWE

Przygotuj

  • blender

Banany mrozimy w zamrażarce przez kilka godzin. Zamrożone banany, mleko, syrop z agawy i masło orzechowe umieszczamy w blenderze. Miksujemy na gładką, kremową masę. Masę rozlewamy do miseczek i wkładamy na 5 minut do zamrażalnika. Następnie udekoruj malinami.

LODY JEŻYNOWO-ORZECHOWE

Przygotuj

  • blender

Jeżyny mrozimy w zamrażarce przez kilka godzin. Zamrożone jeżyny, schłodzone mleczko kokosowe, syrop z agawy oraz sok z cytryny miksujemy w blenderze na kremową masę. Następnie łyżką do lodów nabieramy kulki, umieszczamy je w wafelku i obtaczamy w obranych i pokruszonych pistacjach.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    999 dni temu
    przepis nie działa ponieważ nie jestem wegaratatararaninem. Pozdrawiam Serdecznie

    odpowiedz

  • iga iga
    1398 dni temu
    lody pyszne ale czy można je zostawić w zamrażarce jak te ze sklepu?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1397 dni temu
    Igo, możesz zamrozić takie lody :)
  • Julia Julia
    2405 dni temu
    Przepisy działają lody są bardzo dobre

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!