Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj
- blender
- szklanki do long drinków
Krok 1: Zagotowujemy śmietanę
Czekoladę drobno siekamy i przekładamy do wysokiego naczynia blendera. Śmietanę zagotowujemy z cukrem, zalewamy nią czekoladę i mieszamy, aż się roztopi. Studzimy, a następnie wstawiamy do lodówki.
Krok 2: Przygotowujemy drinki
Banany obieramy i dodajemy z mlekiem do śmietany z czekoladą, miksujemy na gładką masę. Dodajemy rum i mieszamy. Doprawiamy chili. 4 szklanki do long drinków wypełniamy kostkami lodu i zalewamy koktajlem. Dekorujemy bananem według uznania.
Zobacz podobne
przepisy
Cytryny z miodem i rumem
Smakowity i rozgrzewający dodatek do herbaty umili długie jesienne wieczory w gronie najbliższych.
Dżem wiśniowy z imbirem i rumem
Pyszna propozycja do świeżego pieczywa lub rozgrzewający słodki dodatek do herbaty lub ciast w sam raz na zimowe dni.
Orzeźwiający koktajl arbuzowo-melonowy
Lekki, rześki napój, który sprawdzi się podczas gorących dni. Zaspokaja pragnienie, orzeźwia i smakuje naprawdę pysznie!
Herbata myśliwska
Herbata zimą musi nie tylko smakować, ale przede wszystkim rozgrzewać. Spróbuj tej z rumem i wiśniówką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Cytrusowa sałatka z krewetek i awokado – poznaj najlepszy przepis
- Schab ze smażonymi bananami
- Wędzone polędwiczki wieprzowe z sałatką z fasoli
- Piwno-arbuzowy koktajl
- Kompot z suszu z cytryną
- Sałatka z dzikiego ryżu z grejpfrutem i fasolką
- Sorbet z zielonej herbaty i limonki
- Bananowa kawa mrożona z mango
- Szwarcwaldzki shake mleczny z wiśniami
- Racuchy z bananami
- Herbata myśliwska
- Brownie z buraków
- Tosty francuskie z bananami
- Trifle bananowo-czekoladowy
- Koktajl orzeźwiający – mango lassi
- Placuszki bananowe z 4 składników
- Kanapka bagietka i krewetka
- Pizza capriciosa
- Świąteczny talerz obfitości
- Bresaola z grillowaną gruszką i chipsami serowymi
- Bezglutenowe pyzy ze śliwkami
- Chlebek kukurydziany z syropem klonowym
- Ekspresowy bigos w 25 minut i na 2 sposoby
- Brzoskwinie pieczone w herbacie
- Kurczak w panierce z prażonej cebuli
- Wielkanocne koszyczki
- Budyń piernikowo-czekoladowy z gorącymi wiśniami
- Wołowe pulpety (klopsy) w sosie pomidorowym
- Łosoś w pomarańczach na kapuście pekińskiej
- Grillowany pstrąg łososiowy w szynce szwarcwaldzkiej
Komentarze (0)