Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotuj wcześniej
Do miski wsyp płatki, dolej napój i jogurt. Osłódź syropem klonowym i dodaj masło orzechowe. Całość wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na noc lub minimum na 5 godzin.
KROK 1: Przygotowujemy owsiankę do podania
Przed podaniem owsiankę mieszamy i rozdzielamy do miseczek. Jeśli chcemy, by owsianka była ciepła – podgrzewamy ją.
KROK 2: Karmelizujemy banany i orzechy
Banan kroimy w krążki. Na patelnię wylewamy syrop klonowy – kiedy zacznie się gotować, dodajemy banany i orzechy pekan. Dodajemy do owsianki.
Owsiankę podajemy razem ze skarmelizowanymi bananami i orzechami.
Zobacz podobne
przepisy
Owocowa owsianka miodowo-cynamonowa
Sycąca, zdrowa, słodka, pyszna – owsianka ma same zalety! To doskonały pomysł na smaczne śniadanie pełne witamin.
Bananowo-kokosowa owsianka
Przygotuj śniadanie z tajską nutą razem z Darią! Owsianka na mleku kokosowym z bananami stawia na nogi w każdy poranek!
Owsianka na mleku
Owsianka na mleku z owocowym sokiem będzie doskonałym pomysłem na szybkie śniadanie dla całej rodziny!
Owsianka z musem jabłkowym
Owsianka z domowej roboty musem jabłkowym? Poznaj doskonały przepis na śniadanie!
Komentarze (13)
395 dni temu
Które płatki wybrać do tej owsianki górskie czy błyskawiczne?
odpowiedz
395 dni temu
Do tej owsianki lepsze będą płatki górskie, chociaż najlepiej sprawdzą się zwykłe.
1465 dni temu
czym się różni nocna owsianka od dzienniej?
odpowiedz
1465 dni temu
Przygotowując owsiankę nocną, płatki owsiane zalane np. napojem i jogurtem odstawiasz na noc do lodówki, by rano tylko podgrzać tę bazę, wzbogacić ją o dodatki i cieszyć się smakiem pysznego śniadania, oszczędzając czas. :)
933 dni temu
Nocna owsianka robiona jest w nocy, a dzienna w dzień
530 dni temu
Nocną konsumujesz po zmroku, a dzienna, gdy jest widno👌
1554 dni temu
ile kalorii ma całość? :)
odpowiedz
1808 dni temu
Właśnie jem bez dekoracji, tylko to co wyjęte z lodówki i podgrzane w mikrofalówce. Cudownie smakuje :) Dałam łyżeczkę miodu zamiast syropu. Do tej pory nigdy nie kupowałam masła orzechowego, nie wiedziałam co tracę! Super odmiana kiedy już mi się zaczynały nudzić moje owsianki. Mama też korzysta z przepisu :)
odpowiedz
1808 dni temu
Też lubimy tę owsiankę :)
1851 dni temu
sama robię podobną owsiankę i muszę powiedzieć, że jest tak smaczna i pożywna, że na razie nawet nie chcę kombinować z inną wersją ;) ale ja lubię słodkie :)
odpowiedz
1874 dni temu
Patrząc na film to... Bomba kaloryczna nieludzko słodka! Syrop klonowy, orzechy, masło orzechowe... Porażka. Totalna porażka.
odpowiedz
1905 dni temu
Szkoda, że brak kaloryczności potraw :) bo są faktastyczne
odpowiedz
1905 dni temu
Dziękujemy za sugestię :)
zobacz wszystkie