zobacz film Nocna owsianka z bananami

Kinga Paruzel

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Przygotuj wcześniej

Do miski wsyp płatki, dolej napój i jogurt. Osłódź syropem klonowym i dodaj masło orzechowe. Całość wymieszaj. Przykryj i wstaw do lodówki na noc lub minimum na 5 godzin.

KROK 1: Przygotowujemy owsiankę do podania

Przed podaniem owsiankę mieszamy i rozdzielamy do miseczek. Jeśli chcemy, by owsianka była ciepła – podgrzewamy ją.

KROK 2: Karmelizujemy banany i orzechy

Banan kroimy w krążki. Na patelnię wylewamy syrop klonowy – kiedy zacznie się gotować, dodajemy banany i orzechy pekan. Dodajemy do owsianki.

Owsiankę podajemy razem ze skarmelizowanymi bananami i orzechami.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (13)

Avatar
  • Gość Gość
    395 dni temu
    Które płatki wybrać do tej owsianki górskie czy błyskawiczne?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    394 dni temu
    Do tej owsianki lepsze będą płatki górskie, chociaż najlepiej sprawdzą się zwykłe.
  • Gość Gość
    1465 dni temu
    czym się różni nocna owsianka od dzienniej?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1464 dni temu
    Przygotowując owsiankę nocną, płatki owsiane zalane np. napojem i jogurtem odstawiasz na noc do lodówki, by rano tylko podgrzać tę bazę, wzbogacić ją o dodatki i cieszyć się smakiem pysznego śniadania, oszczędzając czas. :)
  • Kada Kada
    932 dni temu
    Nocna owsianka robiona jest w nocy, a dzienna w dzień
  • Gość Gość
    530 dni temu
    Nocną konsumujesz po zmroku, a dzienna, gdy jest widno👌
  • Gość Gość
    1554 dni temu
    ile kalorii ma całość? :)

    odpowiedz

  • Oshie Oshie
    1807 dni temu
    Właśnie jem bez dekoracji, tylko to co wyjęte z lodówki i podgrzane w mikrofalówce. Cudownie smakuje :) Dałam łyżeczkę miodu zamiast syropu. Do tej pory nigdy nie kupowałam masła orzechowego, nie wiedziałam co tracę! Super odmiana kiedy już mi się zaczynały nudzić moje owsianki. Mama też korzysta z przepisu :)

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1807 dni temu
    Też lubimy tę owsiankę :)
  • sweet sweet
    1850 dni temu
    sama robię podobną owsiankę i muszę powiedzieć, że jest tak smaczna i pożywna, że na razie nawet nie chcę kombinować z inną wersją ;) ale ja lubię słodkie :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1874 dni temu
    Patrząc na film to... Bomba kaloryczna nieludzko słodka! Syrop klonowy, orzechy, masło orzechowe... Porażka. Totalna porażka.

    odpowiedz

  • Gość Gość
    1905 dni temu
    Szkoda, że brak kaloryczności potraw :) bo są faktastyczne

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1904 dni temu
    Dziękujemy za sugestię :)

zobacz wszystkie


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!