• DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Orzechowy biszkopt: Ubijamy białka z cukrem na sztywną masę. Ustawiamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy powoli po jednym żółtku, a potem mielone orzechy. Gotową masę wylewamy na płaską blachę wyłożoną pergaminem i formujemy prostokąt. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 10 minut. Z jeszcze lekko ciepłego ciasta formujemy roladę, aby ciasto trzymało formę i zabieramy się za nadzienie. Winny mus jabłkowy: Pokrojone w kostkę jabłka posypujemy cynamonem i dusimy w garnku przez ok. 15 minut na małym ogniu. W tym czasie mieszamy galaretkę z winem i odstawiamy. Gdy jabłka zmiękną wlewamy winną galaretkę i podgrzewamy aż do rozpuszczenia. Studzimy. Wykańczanie i dekoracja: Gdy mus już lekko stężeje, rozwijamy roladę i rozsmarowujemy go na orzechowym cieście, po czym z powrotem zwijamy. Schładzamy roladę przez ok. 2 godziny w lodówce do całkowitego stężenia. Można ją posypać mielonymi migdałami i podać z pokrojonym w plasterki jabłkiem.
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

zobacz wszystkie

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram