Owsianka z musem jabłkowym
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Przygotowujemy mus jabłkowy

Jabłka obieramy, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Zagotowujemy z sokiem jabłkowym. Gotujemy pod przykryciem przez ok. 5 minut, aż będą miękkie. Jabłka miksujemy razem z płynem i studzimy. Dzielimy na 10 porcji, 9 porcji zamrażamy.

Krok 2: Przygotowujemy owsiankę

Płatki owsiane zagotowujemy z mlekiem i 50 ml wody. Gotujemy przez 1 minutę, mieszając. Zdejmujemy z ognia i pozostawiamy na 10-15 minut do spęcznienia. Mieszamy z 1 porcją musu jabłkowego i olejem rzepakowym.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (2)

Avatar
  • Anna Anna
    1902 dni temu
    po co olej? psuje całą potrawę

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1900 dni temu
    Możesz pominąć ten składnik.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!