
Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Papryki umyć, osuszyć, w całości (razem z ogonkiem) włożyć na kawałek złożonej 2 razy folii aluminiowej i wstawić pod grzałkę grillową piekarnika nagrzanego do 230 ºC. Opiekać przez ok. 15 minut, aż skórka stanie się lekko czarna. Wyjąć z piekarnika, ostrożnie przełożyć do grubego foliowego woreczka, szczelnie zawiązać i pozostawić w chłodnym miejscu do ostudzenia. Wyjąć z woreczka, odciąć ogonki, wylać soki z wnętrza, wyrzucić pestki i obrać skórkę. Pokroić na kawałki. Zmiksować razem ostudzoną paprykę, ricottę, suszone pomidory, fileciki anchois, bazylię, natkę pietruszki, skórkę i sok z pomarańczy i czosnek. Wmieszać olej rzepakowy i starty ser. Spróbować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron (1 szklankę wody z gotowania makaronu zachować). Pesto paprykowe wymieszać z ugotowanym makaronem. podgrzać z odrobiną wody z gotowania makaronu (w razie potrzeby dodać więcej, aby sos miał odpowiednią konsystencję. Podawać gorące! Smacznego!
Komentarze (0)