PIERNICZKI KORZENNE
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Wszystkie składniki mieszamy razem. Masa która mi wyszła była dość miękka, Jak ktoś chce może dosypać więcej mąki i doprowadzić do bardziej stałego stanu i można wycinać pierniczki. Ja robiłam z masy bardziej miękkiej, małe kuleczki, po około 9 szt na blaszkę, nie można zbyt gęsto, bo inaczej się zlepią a tak będą ładne okrągłe. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do momentu aż brzegi się zarumienią. Pewnie gdzieś plus minus 15-20 minut. I tak aż do wyczerpania zapasów ciasta :) . Jedną dekorację robiłam z marcepanu, czerwonych wiśni kandyzowanych, i zwykłego lukru (cukier puder plus woda) . Drugą (zdjęcia niżej) robiłam przy pomocy lukru królewskiego. Lukier królewski : Biało ubijamy z cukrem pudrem. Nie napisałam ile cukru, bo to zależy od ilości białka, ale u mnie poszło 200-300g, więc całkiem sporo. Ubijamy to mikresem-ja dosypywałam cukier puder po troszku. Ubity dobrze lukier musi się dobrze trzymać i zostawiać tzw. stożek.
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (0)

Avatar

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!