Camembert

Jeden z najpopularniejszych francuskich serów jest wykorzystywany w kuchni na wiele sposobów. Nie dość, że smakuje wybornie jako samodzielna przekąska, to jeszcze komponuje się z różnego rodzaju dodatkami. A gdyby i tego było mało, to camembert uwielbia smażenie oraz pieczenie. Przekonajcie się sami i znajdźcie swój sposób na camembert z przepisami Kuchni Lidla!

Camembert w panierce – sprawdź, jak przyrządzić

Francuski ser camembert podawany w panierce to klasyczna przekąska, która zawsze sprawdzi się podczas spotkania w gronie rodziny czy znajomych. Jeśli więc dotychczas nie mieliście okazji spróbować panierowanego camemberta, to czas nadrobić zaległości. Sprawdźcie w Kuchni Lidla, jak najlepiej i najszybciej usmażyć camembert, aby zaskoczyć jego smakiem wszystkich gości. Oto wskazówki i przepisy na:

Oprócz camemberta smażonego w panierce, w przepisach Kuchni Lidla znajdziecie również inną propozycję – przepis na dosłownie rozpływający się w ustach camembert z grilla, serwowany z dodatkiem żurawiny. Podobnie jest w przypadku camemberta w panierce, który z żurawiną komponuje się bardzo dobrze. A jeśli potrzebujecie bardziej wyszukanej propozycji przyrządzenia camemberta w panierce i zastanawiacie się, z czym go podawać, to wróćcie do przepisów Kuchni Lidla, które będą najlepszą inspiracją.

Camembert w cieście francuskim – sprawdź nasz przepis

Jak widać, camembert przyrządzany na ciepło wcale nie musi być przygotowany na patelni. Grill będzie idealną opcją podczas sezonu letniego, a w pozostałych okresach roku polecamy camembert z piekarnika, np. w połączeniu z warzywami, mięsem i sosem. Na początek radzimy zacząć od pieczonego camemberta z warzywami i kurczakiem z przepisu Kuchni Lidla, a gdy nabierzecie już wprawy, koniecznie wypróbujcie przepis na camembert zapiekany w cieście francuskim. Takie danie przybrać może wiele postaci, jednak wśród licznych propozycji serwowania sera camembert w przepisach Kuchni Lidla jedną z ciekawszych z pewnością jest cebulowe ciasto francuskie. Potrawa, z
nazwy – francuska, a z pochodzenia – czeska, harmonijnie łączy w swym składzie ciasto francuskie z plastrami camemberta i znacznym dodatkiem pora oraz cebuli. Brzmi intrygująco? Czas więc na degustację!

przeczytaj więcej

rozwiń opis

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram