Ciasteczka czekoladowe
Przepis na udane ciastka czekoladowe
Wybór ciasteczek z czekoladą jest tak wielki, że aż czasami trudno zdecydować się na jeden rodzaj. Najlepszym wyjściem z tej sytuacji jest więc ich samodzielne przygotowanie. Dzięki temu ciastka czekoladowe zawsze będą smakować. Kluczem do sukcesu jest oczywiście sprawdzony przepis na pyszne ciasteczka czekoladowe, który znajdziecie w niezawodnej Kuchni Lidla. Jeśli macie ochotę na smaczne ciastka, wypróbujcie przepis na:
- ciasteczka czekoladowe z orzechami: chrupiące ciasteczka czekoladowe
- kruche ciasteczka czekoladowe: ciasteczka czekoladowe z żurawiną i orzechami włoskimi
- ciasteczka czekoladowe z kawałkami czekolady: ciasteczka macadamia z białą czekoladą
- włoskie ciasteczka z czekoladową masą w środku: amaretti z ganaszem czekoladowym
- ciasteczka czekoladowe przypominające z wyglądu brownie: chrupiące czekoladki
Ciastka z czekolady to niezastąpiona słodka przekąska, którą możecie dowolnie komponować, np. z owocami, lodami czy bitą śmietaną. Warto spróbować!
Ciasteczka owsiano-czekoladowe – sprawdź nasze ciastka!
Brakuje wam czasu na wypieki? Czekoladowych ciasteczek owsianych bez pieczenia nie musicie robić, korzystając z piekarnika. Sięgnijcie po przepis na szybkie i łatwe w przygotowaniu kolorowe ciasteczka owsiano-czekoladowe Kuchni Lidla.
Pamiętajcie, że zawsze wtedy, gdy zależy wam na fit ciasteczkach czekoladowych, warto wziąć pod lupę składniki podane w przepisie. Trzeba jednak podkreślić, że niezwykle trudno jest uzyskać efekt ciastek czekoladowych, które mogą nosić miano przysmaku fit, co wynika głównie z obecności niezastąpionej w cieście czekolady. Oczywiście możecie nieco odchudzić ich skład, dodając zamienniki cukru czy też decydując się na ciasteczka czekoladowe bez masła. Dobrym pomysłem jest również uwzględnienie płatków owsianych, dzięki którym wasze ciastka owsiano-czekoladowe zyskają pod względem wartości odżywczych. A jeśli dodatkowo upieczecie ciastka czekoladowe bez jajek, to staną się one jednocześnie smakołykiem bezglutenowym i tym samym pozbawionym kalorycznej mąki. Takimi ciasteczkami owsiano-czekoladowymi możecie też śmiało poczęstować osoby z nietolerancją glutenu. Tyle możliwości, ile gustów smakowych, a więc do dzieła!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane