Ciasta
Jakie ciasto na wesele?
Wesele nie może obyć się bez kawy i ciasta. Ta wyjątkowa okazja, mimo iż jest słodka sama w sobie, wymaga dodatkowego dosłodzenia atmosfery. Z przepisami na ciasta Kuchni Lidla cel zawsze zostaje osiągnięty. Tylko spójrzcie, jaki wybór! A to przecież jedynie niektóre ze słodkich propozycji, jakie znajdziecie w Kuchni Lidla.
Przepisy na:
- ciasta czekoladowe:
- ciasta francuskie:
- ciasta drożdżowe:
- ciasta jogurtowe:
- ciasta z kremem:
Jakie ciasta na Wielkanoc?
Ciasta są również ważnym elementem menu na Wielkanoc. I choć wśród tradycyjnych ciast wielkanocnych najczęściej wymieniane są babki i mazurki, to wiele osób nie odmówi sobie przygotowania kilku innych ciast świątecznych. Przekonajcie się, że w Kuchni Lidla zawsze wam się upiecze!
Ciasta – przepisy:
- ciasta drożdżowe
- ciasta kruche
Ciasta, które lubią dzieci
O tym, że ciasta są pyszne, wiedzą wszyscy, a zwłaszcza najmłodsi wielbiciele słodkości. Dzieci doceniają prostotę i minimalizm w każdej sferze życia. Dlatego przygotowując ciasta z myślą o nich, nie stawiajcie na zbyt wiele dodatków. Kuchnia Lidla podpowie wam, jakie rodzaje ciast warto proponować dzieciom:
- ciasta czekoladowe, np. ciasto czekoladowe z bananami
- ciasta z jabłkami, np. migdałowe ciasto z jabłkami i konfiturą truskawkową
- ciasta z galaretką, np. chrupiące ciasto z truskawkami
- ciasta z owocami, np. placek z gruszkami
- ciasta marchewkowe, np. ciasto marchewkowe z czekoladą
Ciasta, które zawsze się udają
Gdy stawiacie na ciasta, które można przygotować szybko i łatwo, czyli takie, które z dużym prawdopodobieństwem zawsze się udają, to weźcie pod uwagę jednorodność składników. Im jest ich mniej, tym większa szansa powodzenia. Sprawdźcie więc przepisy Kuchni Lidla na:
Wprawniejszym cukiernikom nie sposób nie polecić również tradycyjnych ciast drożdżowych. Tylko spójrzcie! Kuchnia Lidla doskonale wie, jak przygotować idealne ciasto drożdżowe – oto przepis podstawowy.
Z kolei wszyscy ci, którzy nie mają ochoty spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, ale za to mają ogromny apetyt na słodkie przekąski, koniecznie powinni spróbować ciast bez pieczenia. Niezwykle proste w przygotowaniu, a przede wszystkim zawsze udane, potrafią zrobić naprawdę duże wrażenie na gościach. Przepisy na ciasta bez pieczenia, w tym m.in. przepis na sernik z malinami na serku mascarpone, znajdziecie oczywiście w Kuchni Lidla.
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Kruche babeczki z rabarbarem i bezą
Kruche ciasto, nadzienie rabarbarowo-truskawkowe i chrupiąca beza. Paweł Małecki wie, jak przygotować iście wiosenny deser!

Miniserniczki z serka homogenizowanego
Chrupiący spód, delikatna serowa masa i domowa galaretka z czarnych porzeczek! To doskonały deser na każdą okazję!

Kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru
Tym razem Paweł przygotował kruche babeczki z musem z pieczonego rabarbaru. Warto spróbować!

Bułeczki drożdżowe z ananasem
Przygotuj bułeczki z nadzieniem ananasowym, które zachwycą Cię aromatem kardamonu, cynamonu i pistacji!

Deser cassata alla siciliana
Zobacz słynny deser inspirowany kuchnią Włoch w niesamowicie smacznej odsłonie!

Małe serniczki kawowe
Spód z ciasteczek wypełniony masą twarogową z aromatem kawy. To deser do kawy, a nawet zamiast kawy.

Biszkopt szpinakowo-bazyliowy z musem malinowo-jogurtowym
Nietypowy zielony biszkopt ze szpinakiem i bazylią przełożony puszystym musem malinowo-jogurtowym.

Tartaletki owocowe z kremem cytrynowym
Świetna przekąska na przyjęcie! Kruche ciasto pistacjowe, krem cytrynowy i mnóstwo owoców – goście będą zachwyceni.

Minitorcik migdałowy "Paris"
Cukiernicza inspiracja prosto z Francji! Torcik na bazie migdałów, pistacji i czekolady to deser, który pokochasz!

Kremówki
Pokaźna warstwa gęstego, waniliowego kremu między dwoma płatami francuskiego ciasta. Kremówka doskonała!

Aromatyczne minitorciki pomarańczowe otulone marcepanem i lukrem
Krążki aromatycznego ciasta przełożone konfiturą oraz udekorowane marcepanem i masą cukrową. Śliczne, pyszne, wyjątkowe!

Drożdżowe paluchy z serem
Smakowity pomysł na drożdżówkę! Pachnące ciasto z masą serową i lukrem sprawdzi się jako słodka przekąska lub śniadanie.
