Ciasta
Jakie ciasto na wesele?
Wesele nie może obyć się bez kawy i ciasta. Ta wyjątkowa okazja, mimo iż jest słodka sama w sobie, wymaga dodatkowego dosłodzenia atmosfery. Z przepisami na ciasta Kuchni Lidla cel zawsze zostaje osiągnięty. Tylko spójrzcie, jaki wybór! A to przecież jedynie niektóre ze słodkich propozycji, jakie znajdziecie w Kuchni Lidla.
Przepisy na:
- ciasta czekoladowe:
- ciasta francuskie:
- ciasta drożdżowe:
- ciasta jogurtowe:
- ciasta z kremem:
Jakie ciasta na Wielkanoc?
Ciasta są również ważnym elementem menu na Wielkanoc. I choć wśród tradycyjnych ciast wielkanocnych najczęściej wymieniane są babki i mazurki, to wiele osób nie odmówi sobie przygotowania kilku innych ciast świątecznych. Przekonajcie się, że w Kuchni Lidla zawsze wam się upiecze!
Ciasta – przepisy:
- ciasta drożdżowe
- ciasta kruche
Ciasta, które lubią dzieci
O tym, że ciasta są pyszne, wiedzą wszyscy, a zwłaszcza najmłodsi wielbiciele słodkości. Dzieci doceniają prostotę i minimalizm w każdej sferze życia. Dlatego przygotowując ciasta z myślą o nich, nie stawiajcie na zbyt wiele dodatków. Kuchnia Lidla podpowie wam, jakie rodzaje ciast warto proponować dzieciom:
- ciasta czekoladowe, np. ciasto czekoladowe z bananami
- ciasta z jabłkami, np. migdałowe ciasto z jabłkami i konfiturą truskawkową
- ciasta z galaretką, np. chrupiące ciasto z truskawkami
- ciasta z owocami, np. placek z gruszkami
- ciasta marchewkowe, np. ciasto marchewkowe z czekoladą
Ciasta, które zawsze się udają
Gdy stawiacie na ciasta, które można przygotować szybko i łatwo, czyli takie, które z dużym prawdopodobieństwem zawsze się udają, to weźcie pod uwagę jednorodność składników. Im jest ich mniej, tym większa szansa powodzenia. Sprawdźcie więc przepisy Kuchni Lidla na:
Wprawniejszym cukiernikom nie sposób nie polecić również tradycyjnych ciast drożdżowych. Tylko spójrzcie! Kuchnia Lidla doskonale wie, jak przygotować idealne ciasto drożdżowe – oto przepis podstawowy.
Z kolei wszyscy ci, którzy nie mają ochoty spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, ale za to mają ogromny apetyt na słodkie przekąski, koniecznie powinni spróbować ciast bez pieczenia. Niezwykle proste w przygotowaniu, a przede wszystkim zawsze udane, potrafią zrobić naprawdę duże wrażenie na gościach. Przepisy na ciasta bez pieczenia, w tym m.in. przepis na sernik z malinami na serku mascarpone, znajdziecie oczywiście w Kuchni Lidla.
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Monoporcje – malinowe serniczki na zimno z żywymi kwiatami
Serniczki o smaku malinowym podane w niezwykłej formie, czyli monoporcje. Dzięki umieszczonym w galaretce kwiatom i świeżym owocom będą pięknym deserem na wiosnę!

Wegański mazurek ze świeżymi owocami
Na wegańskim mazurku Kingi jest miejsce na świeże owoce! Ożyw wielkanocny stół dzięki temu wyjątkowemu wypiekowi, który zaskoczy dorosłych gości, a najmłodszych zachęci do kosztowania.

Roślinny tort marchewkowy
Puszysty i pyszny tort marchewkowy z dodatkiem orzechów włoskich, przełożony kremem kokosowym to idealny deser dla każdego, zwłaszcza wegan!

Pascha
Pascha, czyli tradycyjna potrawa wielkanocna przygotowywana z mleka, z dodatkiem bakalii. Chociaż ze względu na długi czas chłodzenia wymaga sporo cierpliwości, naprawdę warto ją przygotować!

Cytrynowa babka wielkanocna
Pyszna babka wielkanocna o cytrynowym smaku i aromacie będzie idealną ozdobą wielkanocnego stołu. Koniecznie wypróbuj przepis Kingi na ten pyszny wypiek!

Dacquoise z musem z sera gorgonzola i karmelizowanymi gruszkami
Lubisz zaskakujące połączenia smakowe w swoich deserach? Jeśli tak, ten przepis będzie idealny! Koniecznie spróbuj klasycznego daquoise w połączeniu z pysznym musem z gorgonzoli.

Odwrócone ciasto pomarańczowe
Niezwykle pomarańczowe, odwrócone ciasto nasączane syropem. To pyszne ciasto pięknie prezentuje się na talerzu, a w dodatku jest proste w przygotowaniu. Koniecznie spróbuj!

Tarta z owocami kaki
Piękny i niezwykle prosty w przygotowaniu deser? Taka właśnie jest tarta z owocami kaki! Koniecznie sprawdź, jaka jest pyszna i jak szybko można ją przygotować.

Kopiec kreta
Efektowny i przepyszny tort? To musi być czekoladowy kopiec kreta z nadzieniem z kremu śmietankowego i bananów! Koniecznie sprawdź, jak smakuje to połączenie.


Sernik na zimno na spodzie z korzennych ciastek
Sernik na zimno na spodzie z ciasteczek korzennych, idealny do przygotowania, kiedy do świętowania zostało naprawdę mało czasu. Świetnie sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań przy kawie i imprez.

Wieniec bezowy à la pavlova z kremem korzennym
Pyszny i idealnie słodki, świąteczny wieniec bezowy z dodatkiem kremu korzennego i świeżych owoców żurawiny. Świetnie sprawdzi się jako alternatywny deser na święta!

Świąteczne panettone
Wyjątkowa babka inspirowana kuchnią włoską, która potrzebuje wielu godzin, aby wyrosnąć, a następnie wystygnąć. Spróbuj przygotować ten niezwykle puszysty przysmak pełen bakalii!
