Z mięsem

Każdy, kto lubi dania mączne, a jednocześnie nie może obyć się bez mięsa, powinien koniecznie spróbować pierogów z mięsem. To pożywne danie, łączące w sobie najlepsze z walorów smakowych ciasta oraz farszu mięsnego, jest znakomitą propozycją obiadu. Kuchnia Lidla dostarczy wam kilku sprawdzonych przepisów.

Pierogi z mięsem – przepis

Przepis na pierogi z mięsem ogranicza się zwykle do zaledwie kilku składników. Jednak danie to może różnić się smakiem w zależności od gatunku mięsa, którego użyjecie do przygotowania farszu. Jakie mięso jest więc najlepsze do pierogów z mięsem? Choć zazwyczaj jadamy pierogi z mięsem wieprzowym, to tak naprawdę możemy również pokusić się o przygotowanie pierogów z kurczakiem. Rzadziej przyrządza się farsz na pierogi z mięsem wołowym. Może to wynika z faktu, że nie do końca wiemy, jakie mięso powinniśmy wybrać na pierogi z mięsem. Najczęściej zastanawiamy się, jak zrobić pierogi z mięsem wieprzowym. Gatunek mięsa, którego użyjecie do przygotowania farszu nie jest aż tak istotny jak to, że mięso musi być zmielone. Sprawdźcie, jakie przepisy na pierogi z mięsem mielonym poleca Kuchnia Lidla:

Warto również spróbować mięsnej wersji pierogów wigilijnych, tj. pierogów z mięsem i kapustą kiszoną, w których grzyby zostały zastąpione albo uzupełnione mięsem.

Za każdym razem, gdy będzie was nurtować pytanie, jak zrobić pierogi z mięsem, sięgnijcie po porady i wskazówki Kuchni Lidla. Tutaj znajdziecie nie tylko przepis na pierogi z mięsem i kapustą, ale również wiele innych ciekawych inspiracji pierogowych.

Z czym jeść pierogi z mięsem?

Pierogi z mięsem wymagają oczywiście odpowiedniej okrasy, najlepiej w postaci sosu. Jaki sos do pierogów z mięsem jest więc najlepszy? Dodatki należy dobrać pod kątem przepisu. Jeśli decydujecie się na farsz z mięsem wieprzowym lub drobiowym, to sos czosnkowy, ziołowy albo śmietanowy będzie jak najbardziej na miejscu. Z kolei w przypadku pierogów z akcentem kuchni azjatyckiej najlepiej sprawdzi się sos sojowy lub pomidorowy. Uniwersalnym rozwiązaniem okaże się natomiast sos grzybowy. A jeśli nadal macie dylemat, z czym zjeść pierogi z mięsem, to koniecznie zajrzyjcie do Kuchni Lidla, która podsunie wam mnóstwo pomysłów!

przeczytaj więcejzwiń opis

rozwiń opiszwiń opis

Boże Narodzenie

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!