Dania jednogarnkowe
Dania jednogarnkowe – najlepsze przepisy
Dania jednogarnkowe to doskonały i szybki pomysł na obiad. Mało pracy, za to końcowy efekt w postaci pysznych i pożywnych potraw – tak w skrócie można podsumować zazwyczaj szybkie w przygotowaniu dania jednogarnkowe na obiad. Te argumenty doskonale rozumie Kuchnia Lidla, która proponuje kilka przepisów m.in. na dania jednogarnkowe z mięsem. Tylko spójrzcie!
Przepisy na dania jednogarnkowe z:
- mięsem mielonym: gulasz z kiszoną kapustą i papryką
- : wieprzowina sauté w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
- leczo lub fasolka po bretońsku
- kurczakiem: filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka
Spośród wszystkich przepisów na podobne potrawy największą popularnością cieszą się jednak te na dania jednogarnkowe z kurczaka, szczególnie zaś z piersi kurczaka. Polska kuchnia daje wyraz temu upodobaniu Polaków do drobiu i nie szczędzi – jak widać – tego rodzaju potraw.
To jeszcze oczywiście nie koniec inspiracji, które możecie znaleźć w Kuchni Lidla. Czekają tam na Was również dania jednogarnkowe z:
- makaronem: gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
- ziemniakami: gulasz wieprzowy z łopatki lub tortilla ziemniaczana z fuetem i sosami
- kaszą: hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- ryżem: szybka kapusta po grecku
Dania jednogarnkowe wegetariańskie
Kuchnia Lidla przygotowała również propozycje specjalnie z myślą o wegetarianach. Tym samym udowadnia, że dania jednogarnkowe bez mięsa mogą być równie smaczne i udane! Sprawdźcie już teraz pomysły Kuchni Lidla na wegetariańskie dania jednogarnkowe:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Kociołek myśliwski z piekarnika
Znany z pieczenia go na ognisku kociołek myśliwski przeniesiony w warunki domowe. To przepis na pełne smaku i aromatu danie, które świetnie sprawdzi się jako wyjątkowy obiad dla całej rodziny.

Chili sin carne con tofu
Chili sin carne, czyli w przypadku przepisu Kingi chili con tofu, to przepyszny gulasz inspirowany kuchnią z pogranicza Meksyku i amerykańskiego stanu Teksas. To niezwykle proste w przygotowaniu danie jednogarnkowe pełne pomidorów, czerwonej fasoli i kukurydzy.

Kurczak duszony w piwie
Kurczak duszony w ciemnym, aromatycznym piwie to świetny pomysł na obiad, nie tylko od święta. Koniecznie sprawdź, jak prosto można przygotować wykwintne danie wg przepisu Karola!

Pieczony bigos z kurczakiem
Bigos w nowej odsłonie – pieczony, z dodatkiem udek i podudzi kurczaka. To pyszna alternatywa dla bigosu z boczkiem i kiełbasą – nie wymaga ciągłego mieszania, a nadal smakuje wyśmienicie!

EKSPRESOWY BIGOS
Bigos w 25 minut? Tak! To możliwe! Wypróbuj ekspresowy przepis Karola Okrasy na ten kulinarny klasyk!

BIGOS W 25 MINUT
Ekspresowa wariacja na temat bigosu według pomysłu Tomka Strzelczyka, gościa Karola Okrasy. Wypróbuj przepis i rozsmakuj się w tym szybkim daniu!

Coq au vin – kurczak duszony w winie
Potrawka z kurczaka we francuskim stylu? Taki jest coq au vin, czyli kurczak duszony w czerwonym winie. Aromatyczny sos z dodatkiem pieczarek, marchewki i pomidorów skusi każdego. Sprawdź przepis Karola i przygotuj wspaniałą ucztę!

Kolorowy chłopski garnek z cytrynową śmietaną
Połączenie warzyw i aromatycznych przypraw, które razem tworzą smakowite danie. Wypróbuj ten przepis i przygotuj pyszny obiad dla całej rodziny.


Wegańska fasolka po bretońsku
Wegańska odsłona dobrze znanego dania! Przygotuj pyszną fasolkę po bretońsku, doprawioną aromatycznymi przyprawami. Świetna alternatywa wobec klasyki!


Ciecierzyca po bretońsku
Co znane, warto zmieniać, więc zamiast fasolki po bretońsku Karol proponuje ciecierzycę po bretońsku! Z dodatkiem chrupiących warzyw, pachnącej kiełbasy i boczku. Koniecznie pozwól sobie na ten genialnie smaczny eksperyment!

Gulasz z warzyw korzeniowych pieczony z bułeczkami
Gulaszu w takiej formie jeszcze nie znacie! Zapiekany gulasz z warzyw korzeniowych z ekspresowymi bułeczkami domowej roboty to sycące i pełne smaków danie.

Wegański gulasz z ciecierzycą
Ilu kucharzy, tyle gulaszów! A ten jest wyjątkowy, bo w 100% roślinny. Poznaj recepturę Kingi i przygotuj wegański gulasz z dynią i ciecierzycą – idealny na jesień!
