Pizza - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Chicago’s pizza
Pizza jak z Chicago? To żadna sztuka! Sprawdź ten przepis i zrób ją we własnej kuchni!

Pizza bianca z kurkami
Wykorzystaj sezon na kurki i przygotuj wyśmienitą, białą pizzę z sosem śmietanowym według przepisu Karola Okrasy!

Faszerowana pizza z grilla
Drożdżowy placek wypełniony farszem z dwóch rodzajów sera i suszonych pomidorów – oto przepis Karola na pizzę… z grilla! Podaj ją z burratą, rukolą i szynką parmeńską!

Pizza arabska z sałatką
Marzysz o szczypcie orientu w kuchni? Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na pizzę w stylu arabskim z sałatką piyaz!

Pizza z cukinią
Sięgnij po barwy włoskiej flagi – cukinię, pomidory i kozi ser, które dopełnią smaku doskonałej pizzy przygotowanej według przepisu Karola.

Pizzo-burger
Masz ochotę na burgera i pizzę jednocześnie? DG pokaże Ci sposób, jak te dwa dania połączyć w jedno!

Pizza z bazyliowo-pomidorowym sosem
DG pokaże Ci doskonały sposób na pyszną pizzę z domowym sosem i dodatkami!

Pizza z papryczką pepperoni i boczkiem
Ciasto, ostre papryczki pepperoni, pikantny sos pomidorowy oraz boczek to pizza dla fanów wyrazistych smaków!

Pizza ze szparagami i jajkiem
Pizza ze szparagami, jajkiem i szynką szwarcwaldzką – wypróbuj wiosenny przepis DG!

Minipizze z fetą i oliwkami
Poznaj przepis na minipizzę ze śmietanowym sosem i nutą pomarańczy! Obsypana oliwkami, fetą i orzeszkami pinii smakuje wyjątkowo!

Ekspresowa pizza domowa
Karol Okrasa zna przepis na ekspresową pizzę! Na chrupiącym spodzie, z gęstym sosem pomidorowym z nutą bazylii i oczywiście dużą porcją mozzarelli.

Pizza – najlepsze przepisy na pyszny włoski przysmak!
Pizza wymaga nie tylko dobrego przepisu, ale też, a może przede wszystkim, zachowania idealnych proporcji składników na ciasto. Na szczęście z Kuchnią Lidla z łatwością przygotujecie ciasto na pizzę, którą możecie później dowolnie udekorować i wzbogacić swoimi ulubionymi dodatkami. Tradycyjna pizza włoska pełna jest lokalnych składników, co w polskich realiach jest oczywiście trudne do osiągnięcia. Niemniej zawsze możecie pokusić się o przygotowanie pizzy, która smakować będzie jak z pizzerii, a może nawet lepiej! Wiele zależy również od waszych umiejętności kulinarnych. Na początek sięgnijcie po przepis. A ten znajdziecie w Kuchni Lidla w kilku wersjach – tylko spójrzcie:
- pizza ze szparagami i jajkiem
- pizza cztery pory roku
- pizza z mięsem mielonym i suszonymi pomidorami
- pizza z mielonym mięsem (lahmacun)
- pizza z gruszką i serem roquefort podawana z rukolą
- pizza 4 sery
- pizza al Tonno
- razowa pizza kresowa z pieczonymi warzywami i ziołowym pesto
- pizza XXL
- minipizza z kabanosami
- minipizze z fetą i oliwkami
Dzięki wskazówkom Kuchni Lidla pizza nie będzie miała już przed wami żadnych tajemnic! Wiedza, jak zrobić ciasto i jak upiec pizzę, przełoży się na pyszny domowy obiad lub kolację.
Przepisy na pizzę fit!
Zastanawiacie się, czy pizza w wersji fit jest możliwa? Owszem! Wystarczy udać się do Kuchni Lidla, gdzie czekają już na was przepisy na pizzę bez drożdży, a wśród nich m.in. 2 sposoby na pizzę – z brokułu i kalafiora. Obie propozycje są jednocześnie przykładem pizzy wegetariańskiej, na którą bez żadnych wyrzutów sumienia mogą skusić się osoby niespożywające mięsa. Jak udowadnia Kuchnia Lidla, pizza może być dietetyczna, jeśli tylko wyeliminujecie z jej składu kilka najbardziej kalorycznych produktów. Mimo wszystko trudno w tym przypadku zrezygnować z mozzarelli czy innego rodzaju sera, który nada temu włoskiemu specjałowi smak i aromat. Pizza bez sera zapewne byłaby mniej kaloryczna, ale tak naprawdę taka pizza nie istnieje!