Polędwica - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Pierś kurczaka z bakłażanem
Ta potrawa to dowód na to, że wystarczy zaledwie kilka prostych składników, by przygotować doskonałe danie w stylu włoskim!

Polędwiczki w sosie miodowo-balsamicznym z grillowanymi warzywami
Prosta w przygotowaniu potrawa, która robi ogromne wrażenie. Słodko-kwaśna marynata – oto sekret tego przepisu!

Wędzone polędwiczki wieprzowe z sałatką z fasoli
Oryginalne połączenie wyrazistego aromatu wędzonego mięsa i orzeźwiającego smaku orientalnej marynaty.

Stek z polędwicy wołowej z chimichurri
Pomysł na sycący mięsny obiad prosto z grilla – połączenie kuszącej polędwicy wołowej z aromatyczną mieszanką ziół.

Filet teriyaki z ananasem
Pyszna polędwica wieprzowa marynowana w sosie teriyaki, przygotowana na grillu w towarzystwie plastrów ananasa.

Szaszłyki z dipem z melona
Pyszna propozycja na grilla: polędwica wieprzowa w marynacie z sherry podana z orzeźwiającym dipem z melona i bazylii.

Polędwica – przepisy na każdą okazję!
Pieczona polędwica to oczywiście znakomite danie obiadowe, ale może okazać się również smaczną i wykwintną potrawą serwowaną w wielu innych okolicznościach. Kto powiedział, że nie sprawdzi się na przykład podczas kolacji urodzinowej czy wizyty gości? Otóż to! Warto więc wypróbować przepisy na polędwicę, które proponuje Kuchnia Lidla. Wśród nich znajdziecie propozycje z wykorzystaniem polędwicy wieprzowej oraz wołowej. Przekonajcie się, że każdy przepis na danie z polędwicą gwarantuje sukces!
Polędwica wieprzowa – przepisy:
- polędwiczki z suszonymi pomidorami
- penne z kawałkami polędwicy i pieczarkami
- polędwiczki wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym
- polędwiczka wieprzowa w sosie czekoladowym z gorgonzolą
Polędwica wołowa – przepisy:
Przepis na polędwicę wołową może okazać się wyjątkową propozycją, jeśli skusimy się na przygotowanie soczystego steku. Ten ulubiony przysmak Amerykanów możemy podać w różnych wersjach, np. z ziołowym masłem.
Gdy szukacie dań na każdą okazję, spróbujcie przyrządzić polędwicę w sosie własnym, która nie potrzebuje wielu przypraw, aby sprostać oczekiwaniom największych smakoszy. Duszona w niewielkiej ilości bulionu i lekko doprawiona solą oraz pieprzem stanowić będzie doskonałą alternatywę dla mięs smażonych czy pieczonych.
A jeśli żadna dotychczasowa propozycja nie przypadła wam do gustu, to może warto zapoznać się z przepisami na polędwicę dojrzewającą? Nie wymaga smażenia, pieczenia ani duszenia. Wystarczą przyprawy i duża dawka cierpliwości, aby po kilku dniach delektować się smakiem domowej wędliny.
Polędwica – jak zrobić?
Jeśli nie mamy doświadczenia, zawsze może pojawić się pytanie, jak przyrządzić polędwicę, żeby zaspokoić wszystkie gusta, zarówno domowników, jak i gości. W takich momentach z pomocą przyjdzie wyszukiwarka przepisów Kuchni Lidla. Znajdziecie tam podpowiedzi, jak zrobić polędwicę, aby była smaczna.