Pierś - przepisy i pomysły:

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
1 2 3 4 5 6 7 »
Lekkostrawna, o chudym mięsie zawierającym pełnowartościowe białko. To tylko niektóre z cech piersi z kurczaka, czyli najchętniej spożywanej części tego gatunku drobiu w polskich domach. W połączeniu z aromatem przypraw pierś tworzy smaczny i pożądany zestaw obiadowy, który figuruje bardzo często zarówno w menu dorosłych, jak i dzieci.

Przepis na pierś z kurczaka

Przepis na pierś z kurczaka znajdziemy w większości książek kucharskich. Obecnie dostępnych jest wiele nowych przepisów na pierś z kurczaka, dlatego nie mogło ich zabraknąć również w Kuchni Lidla. Znajdź swój idealny przepis na danie z piersią z kurczaka!

Pierś z kurczaka – przepisy:

Wśród licznych pomysłów na pierś z kurczaka Kuchnia Lidla uwzględnia także przepisy na pierś z kurczaka w wersji niskokalorycznej dla wszystkich tych, którzy chcą być fit każdego dnia.

Co zrobić z piersią z kurczaka?

Wielu z nas zastanawia się, co najlepiej przyrządzić z piersi z kurczaka na obiad. Możliwości jest w końcu mnóstwo! Od przygotowania piersi z kurczaka w piekarniku, przez gotowanie piersi z kurczaka na parze, po przyrządzenie w sezonie letnim piersi z kurczaka na grillu. Tak naprawdę nikt nie jest w stanie doradzić, co zrobić z piersią z kurczaka, jeśli sami nie potrafimy sprecyzować swoich oczekiwań. Pierś z kurczaka gotowana będzie optymalnym rozwiązaniem, jeśli dbamy o linię i jesteśmy na diecie odchudzającej. Również dobrą propozycję stanowić będzie pierś z kurczaka duszona, np. z jabłkami i kapustą, rodem z niemieckiej kuchni. Do najpopularniejszych wersji należy oczywiście  smażona pierś z kurczaka, która zdominowała polską kuchnię. Lubiana jest także pierś z kurczaka z piekarnika, choć nie ukrywajmy, że jej przygotowanie zajmie trochę więcej czasu. Szybciej usmażymy pierś z kurczaka na patelni. Jednak bez względu na sposób przygotowania, zawsze warto wiedzieć, jak zamarynować pierś z kurczaka. Nieważne, czy będzie to pierś z kurczaka zapiekana w rękawie czy grillowana. Ważne, aby była smaczna. Marynata jest istotna zarówno w przypadku pieczonej piersi z kurczaka, jak i tej z grilla.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!