Ryba pieczona
Ryba pieczona z warzywami – jak ją przyrządzić?
Największe pole do popisu daje ryba pieczona w warzywach. Tych jest przecież tak wiele, że codziennie możecie ją zestawiać z innymi. Pieczoną rybę z warzywami można zresztą przyrządzić nie tylko w piekarniku, ale również w folii aluminiowej na grillu. Ten sposób na pieczoną rybę z warzywami sprawdzi się zwłaszcza podczas sezonu letniego. A w pozostałych okresach roku można zadowolić się równie pyszną rybą pieczoną z warzywami w folii w piekarniku. Najłatwiej wtedy posłużyć się gotowymi opakowaniami, do których tylko wkłada się zamarynowaną rybę i wstawia ją do nagrzanego piekarnika. Podobnie przygotowuje się rybę pieczoną w rękawie z warzywami. Macie ochotę na więcej szczegółów? Udajcie się do Kuchni Lidla, gdzie znajdziecie m.in. przepisy na:
- rybę pieczoną z ziemniakami – cassolette z łososiem i ziemniakami
- rybę pieczoną z pieczarkami – karp pieczony z grzybami
- rybę pieczoną z cukinią – kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ryba pieczona w sosie? Pomysł na smaczny i zdrowy obiad
Gdyby jednak kiedykolwiek naszła was ochota na inną wersję pieczonej ryby aniżeli ta z warzywami, to koniecznie spróbujcie przyrządzić ją w sosie. Nieważne, czy waszą rybę pieczoną podacie w sosie pomidorowym, śmietanowym czy jeszcze innym, ważne tylko, abyście pamiętali o doborze odpowiednich przypraw. Kuchnia azjatycka znacznie różni się np. od kuchni greckiej, dlatego sos sojowy niekoniecznie współgra ze śródziemnomorskimi dodatkami. Jeśli nie chcecie więc popełnić kulinarnej gafy, to proponujemy zajrzeć do sprawdzonych przepisów Kuchni Lidla. Z nimi macie gwarancję idealnej kompozycji smaków!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane