Ryba pieczona
Ryba pieczona z warzywami – jak ją przyrządzić?
Największe pole do popisu daje ryba pieczona w warzywach. Tych jest przecież tak wiele, że codziennie możecie ją zestawiać z innymi. Pieczoną rybę z warzywami można zresztą przyrządzić nie tylko w piekarniku, ale również w folii aluminiowej na grillu. Ten sposób na pieczoną rybę z warzywami sprawdzi się zwłaszcza podczas sezonu letniego. A w pozostałych okresach roku można zadowolić się równie pyszną rybą pieczoną z warzywami w folii w piekarniku. Najłatwiej wtedy posłużyć się gotowymi opakowaniami, do których tylko wkłada się zamarynowaną rybę i wstawia ją do nagrzanego piekarnika. Podobnie przygotowuje się rybę pieczoną w rękawie z warzywami. Macie ochotę na więcej szczegółów? Udajcie się do Kuchni Lidla, gdzie znajdziecie m.in. przepisy na:
- rybę pieczoną z ziemniakami – cassolette z łososiem i ziemniakami
- rybę pieczoną z pieczarkami – karp pieczony z grzybami
- rybę pieczoną z cukinią – kolorowa ryba w srebrnych papilotach
Ryba pieczona w sosie? Pomysł na smaczny i zdrowy obiad
Gdyby jednak kiedykolwiek naszła was ochota na inną wersję pieczonej ryby aniżeli ta z warzywami, to koniecznie spróbujcie przyrządzić ją w sosie. Nieważne, czy waszą rybę pieczoną podacie w sosie pomidorowym, śmietanowym czy jeszcze innym, ważne tylko, abyście pamiętali o doborze odpowiednich przypraw. Kuchnia azjatycka znacznie różni się np. od kuchni greckiej, dlatego sos sojowy niekoniecznie współgra ze śródziemnomorskimi dodatkami. Jeśli nie chcecie więc popełnić kulinarnej gafy, to proponujemy zajrzeć do sprawdzonych przepisów Kuchni Lidla. Z nimi macie gwarancję idealnej kompozycji smaków!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Pieczony sandacz z cebulą i kaparami
Delikatny sandacz pieczony z cebulą to całkiem nowy pomysł na rybę, który odświeży Twoje menu! Sięgnij po przepis Karola na eleganckie i proste danie dla fanów wyjątkowych smaków.

Dorsz z ratatouille
Chrupiące i aromatyczne warzywa to główny składnik francuskiego ratatouille. Karol przygotuje je w wersji z soczystym filetem z dorsza! Spróbujecie?


Zębacz smugowy pieczony w limonkowej marynacie
Najsmaczniejsze przepisy często są bardzo proste – tak jest i w tym przypadku! Poznaj przepis na pieczonego zębacza z limonką i kaparami.

Sakiewki nadziewane plamiakiem i krewetkami podawane z zielonymi szparagami
Pyszne filety z plamiaka z krewetkami i szparagami przygotujesz w niecałą godzinę! Wypróbuj przepis!

Dorsz pieczony z sosem piwnym i szpinakiem
Jak przyrządzić dorsza? Karol przygotował wersję z sosem piwnym i szpinakiem. Wypróbuj koniecznie!


Orzechowa caponata z pieczonym dorszem
Połączenie pieczonej ryby, chrupiących orzechów oraz smakowitej caponaty - koniecznie wypróbuj przepis Karola Okrasy!


Okoń morski z grilla z masłem musztardowym, ziemniakami z grilla i z pesto bazyliowym
Wypróbuj przepis Karola Okrasy na okonia morskiego z grilla z pysznymi dodatkami!

Filet z łososia z kremowym coulis z soczewicy i pastą z oliwek
Wystarczy niecała godzina, by ze świeżego łososia wyczarować przepyszne danie!


Filet z pstrąga łososiowego z sosem maślanym i zapiekanką bakłażanowo-pomidorową
Przepis na sos maślany przyda Ci się nie tylko do pstrąga, ale też wielu innych ryb, a nawet szparagów. Warto spróbować!

Filet z pstrąga w sosie holenderskim (miętowym) ze szparagami w szynce
Letni, pachnący miętą przepis, dzięki któremu nauczysz się, jak przygotowywać pieczone szparagi.
