Jajka faszerowane - przepisy i pomysły:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Jak zrobić jajka faszerowane?
Przyrządzenie jajek faszerowanych opiera się tak naprawdę na jednym podstawowym przepisie, który można modyfikować pod względem składu nadzienia. Jak więc szybko i sprawnie zrobić jajka faszerowane? Pierwszym krokiem jest zawsze ugotowanie jajek na twardo. Aby uzyskać ten efekt, należy gotować jajka we wrzątku przez 10 minut. Następnie wystarczy je wyjąć i wstawić na chwilę do zimnej wody, by ostygły. Dopiero teraz zaczyna się właściwy etap. Najczęściej jajka kroi się wzdłuż na pół i wyjmuje z nich żółtka, które zwykle są później wykorzystywane do przygotowania farszu. Nadzienie za każdym razem może mieć inny smak. Ostatnim krokiem jest wypełnienie farszem połówek jajek. Można w tym celu posłużyć się rękawem cukierniczym, a jeśli takim nie dysponujecie, to użyjcie po prostu zwykłej łyżeczki. Gotowe! Wasze jajka faszerowane mogą teraz ozdobić stół podczas codziennego lub świątecznego śniadania.
Czym faszerować jajka? Popularne przepisy!
Istotną kwestią w przypadku jajek faszerowanych jest wypełniające je nadzienie. Jeśli więc zastanawiacie się, czym najlepiej faszerować jajka, to sięgnijcie po przepisy Kuchni Lidla na:
- jajka faszerowane z łososiem:
- jajka faszerowane awokado
- jajka faszerowane z szynką
- jajka faszerowane oliwkami i suszonymi pomidorami
- faszerowane jajka z pistacjami
- jajka faszerowane pastą z kawioru
- jajka po rosyjsku
Pamiętajcie też, że jajka faszerowane żółtkiem zmiksowanym z wybranymi dodatkami to najprostszy sposób ich przyrządzenia. Dzięki temu nie tylko przygotujecie pyszne śniadanie, ale również nie pozwolicie zmarnować się żadnym składnikom. Jak widać, takie kulinarne rozwiązanie ma same zalety!