Dania jednogarnkowe
Dania jednogarnkowe – najlepsze przepisy
Dania jednogarnkowe to doskonały i szybki pomysł na obiad. Mało pracy, za to końcowy efekt w postaci pysznych i pożywnych potraw – tak w skrócie można podsumować zazwyczaj szybkie w przygotowaniu dania jednogarnkowe na obiad. Te argumenty doskonale rozumie Kuchnia Lidla, która proponuje kilka przepisów m.in. na dania jednogarnkowe z mięsem. Tylko spójrzcie!
Przepisy na dania jednogarnkowe z:
- mięsem mielonym: gulasz z kiszoną kapustą i papryką
- : wieprzowina sauté w sosie pomidorowym z chorizo i oliwkami
- leczo lub fasolka po bretońsku
- kurczakiem: filet z kurczaka z warzywami w sosie sojowym z woka
Spośród wszystkich przepisów na podobne potrawy największą popularnością cieszą się jednak te na dania jednogarnkowe z kurczaka, szczególnie zaś z piersi kurczaka. Polska kuchnia daje wyraz temu upodobaniu Polaków do drobiu i nie szczędzi – jak widać – tego rodzaju potraw.
To jeszcze oczywiście nie koniec inspiracji, które możecie znaleźć w Kuchni Lidla. Czekają tam na Was również dania jednogarnkowe z:
- makaronem: gulasz jednogarnkowy z warzywami i makaronem
- ziemniakami: gulasz wieprzowy z łopatki lub tortilla ziemniaczana z fuetem i sosami
- kaszą: hummus i tagine z kurczakiem i morelami
- ryżem: szybka kapusta po grecku
Dania jednogarnkowe wegetariańskie
Kuchnia Lidla przygotowała również propozycje specjalnie z myślą o wegetarianach. Tym samym udowadnia, że dania jednogarnkowe bez mięsa mogą być równie smaczne i udane! Sprawdźcie już teraz pomysły Kuchni Lidla na wegetariańskie dania jednogarnkowe:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Gulasz z pulpetami jagnięcymi
Szybko i bardzo smacznie? Zatem gulasz! Połączenie młodej kapusty z mięsem i miętą zdecydowanie przypadnie Ci do gustu!

Śląskie pieczonki z kociołka
Kociołek pełen sycących rozmaitości, czyli pieczonki, to regionalna potrawa popularna na Śląsku i w okolicach Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Świetna alternatywa dla dań z grilla, idealna, gdy planujesz gotowanie na świeżym powietrzu!

Wegańskie curry z kalafiora z mango (z nerkowcami)
Idealne, aromatyczne i wegańskie curry z kalafiora? Dodaj do niego mango i zobacz, jak smakuje to niezwykłe połączenie!
_kinga_paruzel.jpg)
Gulasz ekstra z jelenia w czerwonym winie
Gulasz z jelenia to prawdziwa uczta dla miłośników dziczyzny. Zrobisz go w bardzo łatwy sposób, a dodatek wytrawnego czerwonego wina doskonale podkreśli jego niepowtarzalny smak!

Gulasz ekstra z dzika w gęstym sosie z ziemniakami
Nie ma to jak dobry gulasz z dziczyzny! Teraz przygotujesz go w bardzo prosty i szybki sposób. Wypróbuj ten przepis!

Gulasz z sarny na winie z pieczarkami
Kawałki szlachetnego mięsa z sarny warto wykorzystać do przygotowania aromatycznego gulaszu na bazie wina. Dodaj do niego pieczarki lub ulubione grzyby i ciesz się smakiem prawdziwych darów

Giouvetsi z jagnięciną, oliwkami i serem
Ten grecki gulasz z jagnięciną i tradycyjnym makaronem kritharaki sprawi, że prosto z domowej kuchni przeniesiesz się do słonecznej Grecji! Przygotuj go koniecznie na pożywny obiad dla całej rodziny.

Kurczak z ostrą pastą curry i liczi!
Kurczak w sosie curry to klasyk? Nie u nas! Dodaj do niego liście kafiru i owoc liczi, a odkryjesz całkiem nowy smak tego dania! To danie, które z pewnością trafi do Twoich ulubionych!

Gęsty, domowy gulasz wołowy
Z najlepszego mięsa wołowego powstaje najlepszy gulasz! Niech kuchnia wypełni się aromatem tego sycącego dania, które z pewnością trafi na Twoją listę ulubionych.

Ekspresowy bigos w 25 minut i na 2 sposoby
Dwa sposoby na bigos, a każdy z nich ekspresowy! Sprawdź, jak z tym klasycznym daniem kuchni polskiej radzą sobie Karol i jego gość, a później… wypróbuj przepisy i wybierz swój ulubiony.

Wegański bigos z boczniakami
Bigos bez mięsa? To dopiero rewolucja! Ale warta zaproszenia na świąteczny stół! Spróbujcie i przekonajcie się, że wszystkim będzie smakować!

Bogracz z pieczoną papryką i fasolą
Doskonałe mięso wołowe spotyka się w tym daniu z warzywami i idealnie dobranymi przyprawami! Przygotuj pożywny, esencjonalny bogracz, czyli gulasz rodem z kuchni węgierskiej, wykorzystując przepis Karola Okrasy!
