Lody

Są skutecznym orzeźwieniem podczas upalnych dni, choć ich prawdziwi smakosze potrafią zajadać się nimi nawet wtedy, gdy za oknem szaleje zima. Lody, czy to na patyku, czy w wafelku, nieodłącznie towarzyszą nam przede wszystkim latem i kojarzą się z błogim okresem wakacyjnym. Ich różnorodność zaskakuje, a smaki można zawsze wybierać. Gdy jednak chcecie zaimponować swoim gościom, samodzielnie przygotowany deser lodowy będzie tym, czego potrzebujecie. Z Kuchnią Lidla – nic prostszego! Sprawdźcie już teraz!

Lody tajskie – moda na orientalne desery

Pierwsze lody własnej roboty powinny być spektakularne, dlatego jeśli już coś robicie, to róbcie to z wielką pompą. Szukając sposobu na przygotowanie deserów lodowych, zacznijcie więc od lodów tajskich. Ten przysmak, jak sama nazwa wskazuje, przywędrował do Polski z Tajlandii i aktualnie podbija kubki smakowe lodożerców. I choć lody te nie są proste w wykonaniu, to z przepisem Kuchni Lidla na lody tajskie wszystko wydaje się łatwiejsze! Te ręcznie robione lody są nie tylko naturalne, ale przede wszystkim wielosmakowe. Sami zdecydujecie, na jakie macie ochotę. W zasięgu waszych możliwości są m.in. lody bananowe, truskawkowe, malinowe, śmietankowe, czekoladowe czy też kokosowe z mleka kokosowego. Sprawdźcie, jak Karol Okrasa w duecie z Magic of Y wyczarowują lody z zaledwie kilku składników, w tym m.in. z bananów. Czysta magia!

Domowe lody – 10 przepisów na pyszne lody

A jeśli marzycie po prostu o domowych lodach, to nie ma nic lepszego niż baza przepisów Kuchni Lidla. W niej znajdziecie mnóstwo inspiracji na lody naturalne, a wśród nich m.in. lody śmietankowe i sorbetowe. Nie ma więc na co czekać! Smak lodów przyrządzonych według niejednego przepisu Kuchni Lidla z pewnością pozostanie na długo w waszej pamięci, a jeśli nie wierzycie, to koniecznie sprawdźcie poniższe receptury:

A dla najmłodszych przygotujcie lodowe kanapki dla dzieci, których kluczowym składnikiem są lody z mleka kokosowego. Pyszności!

Najlepsze przepisy na wegańskie lody

Lody wegańskie według przepisu Kuchni Lidla to trafiona propozycja deseru dla osób, które unikają produktów zwierzęcych albo nie tolerują cukrów mlecznych. Daria Ładocha podpowie wam, jak zrobić lody bez laktozy, z użyciem mleka kokosowego oraz ryżowo-migdałowego. Takie lody mogą być jednocześnie bardzo dietetyczne. Jeśli więc bezustannie zastanawiacie się, jakich lodów możecie skosztować, będąc na diecie, to koniecznie sięgnijcie po inspiracje Kuchni Lidla. Wystarczy, że wasze lody będą bez cukru, a zamiast niego w przepisie pojawi się jego zamiennik, np. ksylitol albo syrop z agawy. Dobrą alternatywą dla cukru są także banany. Możecie je dodać do mieszanki, która posłuży wam do przygotowania m.in. lodów proteinowych. Tym prostym sposobem otrzymacie fit lody, których każdy wam pozazdrości!

przeczytaj więcej

rozwiń opis

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry
1 2 3 »

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram