Mięso z grilla
Podpowiadamy, jak przyrządzić marynatę do mięsa z grilla
Zapewne wiele razy stanęliście przed dylematem, jak zamarynować mięso na grilla, aby w efekcie było kruche i soczyste. Jest na to sposób! Oprócz oczywiście świeżego i w miarę możliwości chudego mięsa, które ostatecznie wrzucicie na grilla, potrzebujecie doskonałej marynaty. A taką zapewni Wam Kuchnia Lidla, która wie najlepiej, jak przyprawić mięso na grilla. Przepis na mieszankę przyprawową do grilla ujawni Wam tajemnicę aromatycznego smaku mięsa na grilla. Jak tylko się z nim zapoznacie, odkryjecie, jak prosto i szybko można przyprawić mięso samodzielnie wykonaną marynatą. A jeśli potrzebujecie dokładniejszych wskazówek, jak przygotować mięso na grilla i co zrobić, żeby mięso z grilla było soczyste, to spójrzcie na pozostałe przepisy Kuchni Lidla.
Mięso na grilla – przepisy:
- stek wołowy z grilla
- piersi kurczaka w greckiej marynacie
- jagnięcina z tymiankiem i pomarańczą
- jagnięcina w marynacie musztardowej
- indyk faszerowany suszonymi morelami z grilla
- aromatyczna karkówka z grilla
- imbirowe skrzydełka z grilla
- żeberka ostro pikantne
Mięso z grilla – co zrobić z resztkami
Nawet najbardziej oszczędny gospodarz ma problem z wyliczeniem, ile mięsa potrzeba na grilla w przeliczeniu na jedną osobę. Aby więc uniknąć sytuacji, w której konieczne będzie pozbycie się resztek nie nadających się do spożycia, warto działać szybko, najlepiej od razu po biesiadzie. Gdy stoicie przed dylematem, co zrobić z mięsem, które pozostało z grilla, pamiętajcie, że istnieje wiele możliwości! Pierwszym i najprostszym sposobem jest zamrożenie wszystkich nietkniętych dotąd przysmaków. Równie dobrze możecie też podać je następnego dnia na obiad. Wielu zapewne zastanawia się, jak zatem podgrzać mięso z grilla. Najłatwiej oczywiście w piekarniku lub w mikrofalówce. A jeśli planujecie dalsze gotowanie, to wykorzystajcie pokrojone kawałki mięsa upieczonego na grillu do kolejnych potraw. Z grillowanej piersi kurczaka podzielonej na części szybko i łatwo przyrządzicie m.in. sałatkę cezar.
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Grillowane szaszłyki z klopsików z serem halloumi
Pyszne szaszłyki z delikatnymi klopsikami, serem halloumi i warzywami. To świetny pomysł na grilla lub na lekki obiad z patelni grillowej.

Kebab z karkówki z grilla i sos z pieczoną papryką
Wyjątkowy kebab z mięsa z karkówki, przekładanego aromatycznym, wędzonym boczkiem przygotowany na grillu, z dodatkiem surówki i sosu z pieczonej papryki. Nie możesz przegapić tego przepisu!

Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
Szukasz zaskakującego przepisu na najbliższego grilla? Oto on! Przepyszny grillowany w całości kurczak w marynacie z oliwy i miodu z masłem limonkowo-ziołowym.

Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Delikatne mięso z piersi kurczaka smakuje doskonale w świeżym połączeniu z cytrynowo-czosnkowym ryżem i zielonymi warzywami. Grilluj składniki, łącz wiosenne smaki i stwórz bowl idealny na lekki obiad!

Koreczki ze schabem w boczku
Szukasz ciekawego i prostego pomysłu na danie z grilla? Wypróbuj przepis na pyszne koreczki schabowe!

Schabowy z grilla i sałatka z ziemniaków
Schabowy z grilla? To możliwe! Wypróbuj przepis Karola na schabowego z grilla podanego z pyszną, ziemniaczaną sałatką.

Szparagi w boczku
Proste i pyszne danie, które stanie się hitem każdego grilla z rodziną czy ze znajomymi. Krótki czas grillowania sprawi, że idealnie sprawdzi się jako przystawka lub szybki lunch.

Grillowane kofty w tortilli
Wrzuć trochę orientu na grilla i podaj gościom coś specjalnego! Kofty z sosem miętowym, cebulką i limonką, zawinięte w ciepłe płaty tortilli. Brzmi świetnie? Zatem pora złapać za ruszt!

Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
Co wrzucić na ruszt? Zamiast tego, co zwykle, warto odkryć nowe smaki! Zrób grilla na dziko i wrzuć na ruszt mięso z jelenia z pieczarkami i ziemniakami!

Grillowane steki wołowe z sałatką i salsą warzywną
Chcesz przygotować szybką ucztę niespodziankę na Dzień Ojca? Wykorzystaj przepis Karola na idealne steki z grilla podane z warzywną salsą i świeżą sałatką!

Domowe pastrami
Długo wędzone, domowe pastrami z mięsa wołowego nada charakter każdej kanapce! Przygotuj je samodzielnie według przepisu Karola i podaj w burgerze inspirowanym kuchnią Ameryki!

Wolno grillowane żeberka BBQ
Nagrodą za cierpliwość będzie świetny smak! Wolno grillowane żeberka BBQ wg przepisu Karola Okrasy zostaną gwiazdą każdej imprezy przy grillu!
