Ciasto francuskie

Koperty, rożki, ruloniki i inne kształty… Ciastu francuskiemu możecie nadawać dowolną formę, a co najważniejsze, urozmaicać je smakowo, dodając za każdym razem inne nadzienie. Ciasto francuskie, którego warstwowa struktura sprawia, że staje się tak lekkie i kruche po upieczeniu, doskonale sprawdza się w różnego typu przekąskach. Chcecie się przekonać jak bardzo? Spróbujcie przysmaków z ciasta francuskiego, które poleca Kuchnia Lidla.

Ciasto francuskie – najlepsze przekąski!

Jeśli szukacie pomysłu na ciasto francuskie, to trafiliście idealnie. Kuchnia Lidla podpowiada, jakie  smakołyki można przygotować z ciasta francuskiego. Oto przepisy na przekąski z ciasta francuskiego na słono, które naprawdę warto wypróbować:

Jak widać, ciasto francuskie w najprostszej i najszybszej postaci jest wręcz stworzone do tego, aby jadać je z parówką czy kiełbaską. Gdy z kolei zamierzacie podać je w nieco bardziej wykwintnej wersji, to warto wziąć po uwagę przepis na łososia w cieście francuskim, który znajdziecie w Kuchni Lidla w Przekąskach sylwestrowych.

 

przeczytaj więcejzwiń opis

rozwiń opiszwiń opis

Kuchnia francuska

Ciasto francuskie

wróć do Przekąski na imprezę

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!