Pasty
Pasty do chleba – sprawdź nasze przepisy na pasty rybne!
Spośród wszystkich past do chleba, które można przyrządzić, dużą popularnością cieszą się pasty rybne na kanapki. Kawałki ryb idealnie łączą się z serami twarogowymi, szczypiorkiem czy majonezem, tworząc tym samym charakterystyczną konsystencję. Kolorowe pasty kanapkowe z przepisu Kuchni Lidla możecie przygotować z wędzonego łososia oraz z pieczonego dorsza, ale to tylko dwie z wielu propozycji. Więcej pomysłów znajdziecie w Kuchni Lidla. Sięgnijcie po przepisy na:
- pastę z makreli wędzonej: pasta z makreli z chrzanem, ogórkiem i szczypiorkiem
- pastę z tuńczyka: holenderska sałatka z tuńczyka
- pastę z łososia: pasty rybne na kanapki
- pastę z flądry: kanapeczki z pastą z pieczonej flądry, suszonych pomidorów i papryki
- pastę ze śledzi: sylwestrowe przekąski z awokado
Pasta z awokado – przepis
Awokado to znakomity składnik past, ponieważ jego miąższ z łatwością daje się rozgnieść i połączyć z pozostałymi składnikami kompozycji. Warto więc poświęcić chwilę czasu i przyrządzić pyszną pastę z awokado. Przepis na taką przekąskę znajdziecie oczywiście w Kuchni Lidla. Wśród naszych propozycji są m.in.:
- pasta z awokado i jajka, czyli sylwestrowa przekąska z pastą jajeczną
- pasta z awokado z czosnkiem w propozycjach sylwestrowych przekąsek z awokado
- pasta z wędzoną makrelą i awokado w przepisach na pasty rybne na kanapki
- pasta z awokado i wędzonego łososia w kolorowych pastach kanapkowych
Przepisy na pasty do kanapek
Jeśli nadal nie znaleźliście swojej ulubionej pasty na kanapki, to nic straconego! W Kuchni Lidla możecie wybierać i przebierać. Są tu m.in. przepisy na pasty z bakłażana w postaci typowo arabskiej przekąski zwanej baba ghanoush, w skład której wchodzi również domowa pasta tahini. Nie trzeba jednak sięgać po przepisy kuchni Bliskiego Wschodu, aby zasmakować w naprawdę wyjątkowych i smacznych pastach. Wystarczy sprawdzić choćby jeden z przepisów Kuchni Lidla na pastę z suszonych pomidorów. Oto one:
- bułka z pastą z orzechów
- dwie pasty na kanapki
- chleb z pastą z serka koziego
- kanapki według Karola Okrasy
Ciekawą opcją pasty na kanapki, która w szczególności powinna zainteresować wegan, będzie wegesmalec ze skwarkami bazujący na grochu. Koniecznie spróbujcie tego przysmaku!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Fasola z makrelą
Przystawka pełna różnorodnych smaków i tekstur, czyli fasola z makrelą z przepisu Karola, doskonale pasuje do chrupiących snacków z ciasta francuskiego. Sprawdź to połączenie!

Dip z ciecierzycy
Delikatna konsystencja i wyrazisty charakter dipu z ciecierzycy to wyjątkowe połączenie, w którym zdecydowanie warto zasmakować. Przygotuj tę przekąskę na sylwestra i podaj ją ze snackami z ciasta francuskiego!

Pasta z tuńczyka
Błyskawiczna w przygotowaniu pasta z tuńczyka z dodatkiem serka twarogowego to idealną propozycja na kanapki. W połączeniu z zieloną sałatą w pysznym sosie i chipsami chlebowymi smakuje naprawdę znakomicie!


Guacamole
Ta pasta z awokado to klasyczna przekąska inspirowana kuchnią meksykańską. Przepis, aby przygotować ją w robocie MCC, pozwoli delektować się jej smakiem już w 5 minut!


Wegański krem ziołowy
Świetnie sprawdzi się na kanapkach, w naleśnikach lub jako dip do słonych przekąsek! Wegański krem ziołowy jest tak prosty, pyszny i uniwersalny, że często będziesz do niego wracać.


Pasta czekoladowa à la Nutella
Domowa wersja znanej pasty orzechowo-czekoladowej to propozycja dla wszystkich miłośników słodyczy. Przygotuj ją z prażonych orzechów i zobacz, jakie to proste!

Humus z tahiną i płatkami chili
To zdecydowanie najlepszy humus, jaki jadłeś. Raz zaproszony na stół będzie królował na nim już zawsze!

Paprykarz szczeciński
Warzywno-rybny skarb Pomorza, którego smak kojarzy każdy, dzięki recepturze Karola przygotujesz w swojej kuchni! Sprawdź przepis na domowy paprykarz szczeciński w nowej, wyjątkowej odsłonie!

3 sposoby na ciasto francuskie
Ciasto francuskie to nieskończona liczba smakowych i wizualnych kombinacji, a tych nie może zabraknąć na sylwestra! Sprawdź trzy proste sposoby na pyszne przekąski z ciastem francuskim w roli głównej!

Domowa pasta tahini
Pasta tahini, czyli masło sezamowe, to podstawa kuchni Wschodu – składnik humusów, dipów i świetny dodatek do wrapów. Przygotuj jej domową wersję, wykorzystując przepis Karola Okrasy.

Sylwestrowa pasta z bakłażana i krokiety ziemniaczane
Szukasz szybkiej i prostej przekąski na sylwestra? Przygotuj chrupiące ziemniaczane krokiety i podaj je z pastą z pieczonego bakłażana. Niech poczęstują się wszyscy goście!

Ekspresowe przekąski sylwestrowe
Organizujesz imprezę? Kinga prezentuje trzy proste przepisy na smaczne przekąski! Który stanie się Twoim ulubionym?
