Bruschetta

Wywodzi się z Włoch, a zna ją już praktycznie cały świat. Jej podstawą jest pieczywo, oliwa z oliwek, czosnek, pomidory i bazylia. Reszta dodatków jest kwestią smaku. Taka właśnie jest bruschetta, czyli włoska przekąska, którą można zajadać się w wielu wariantach. Jeśli chcecie ją zrobić w domu, koniecznie sprawdźcie, jakie pomysły na bruschettę ma Kuchnia Lidla.

Bruschetta – przepis na pyszną włoską przekąskę

Bruschetta z oryginalnego przepisu to nic innego, jak kromka pieczywa nasączona mieszanką oliwy z oliwek i czosnku, upieczona w piekarniku lub usmażona na patelni. Jeśli więc sądziliście, że przygotowanie bruschetty jest równie skomplikowane, jak jej nazwa, to byliście w błędzie. Okazuje się, że każdy amator kuchni po zapoznaniu się z podstawowym przepisem będzie dokładnie wiedział, jak zrobić ten włoski przysmak. Na co więc czekacie? Do dzieła! A pomogą wam w tym przepisy Kuchni Lidla, w których znajdziecie m.in. propozycje podania bruschetty z mozzarellą i pomidorami. Wybierzcie swój ulubiony przepis i przygotujcie dla rodziny i znajomych prawdziwą włoską ucztę!

Bruschetta – urozmaicone przepisy na klasyczną włoską przekąskę

Bruschetta tradycyjnie powinna być podawana z pomidorami i oliwkami albo oliwą z oliwek. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, aby nieco urozmaicić ten włoski przysmak kilkoma składnikami, które idealnie komponują się ze smakiem bazowych produktów. Co zatem powiecie np. na bruschettę z szynką parmeńską i pomidorami? Brzmi dobrze, prawda? A smakuje jeszcze lepiej! Przekonajcie się, jak można odmienić tę włoską przekąskę, sięgając po jeden z przepisów Kuchni Lidla na:

przeczytaj więcejzwiń opis

rozwiń opiszwiń opis

Łatwe przepisy

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!