Camembert

Jeden z najpopularniejszych francuskich serów jest wykorzystywany w kuchni na wiele sposobów. Nie dość, że smakuje wybornie jako samodzielna przekąska, to jeszcze komponuje się z różnego rodzaju dodatkami. A gdyby i tego było mało, to camembert uwielbia smażenie oraz pieczenie. Przekonajcie się sami i znajdźcie swój sposób na camembert z przepisami Kuchni Lidla!

Camembert w panierce – sprawdź, jak przyrządzić

Francuski ser camembert podawany w panierce to klasyczna przekąska, która zawsze sprawdzi się podczas spotkania w gronie rodziny czy znajomych. Jeśli więc dotychczas nie mieliście okazji spróbować panierowanego camemberta, to czas nadrobić zaległości. Sprawdźcie w Kuchni Lidla, jak najlepiej i najszybciej usmażyć camembert, aby zaskoczyć jego smakiem wszystkich gości. Oto wskazówki i przepisy na:

Oprócz camemberta smażonego w panierce, w przepisach Kuchni Lidla znajdziecie również inną propozycję – przepis na dosłownie rozpływający się w ustach camembert z grilla, serwowany z dodatkiem żurawiny. Podobnie jest w przypadku camemberta w panierce, który z żurawiną komponuje się bardzo dobrze. A jeśli potrzebujecie bardziej wyszukanej propozycji przyrządzenia camemberta w panierce i zastanawiacie się, z czym go podawać, to wróćcie do przepisów Kuchni Lidla, które będą najlepszą inspiracją.

Camembert w cieście francuskim – sprawdź nasz przepis

Jak widać, camembert przyrządzany na ciepło wcale nie musi być przygotowany na patelni. Grill będzie idealną opcją podczas sezonu letniego, a w pozostałych okresach roku polecamy camembert z piekarnika, np. w połączeniu z warzywami, mięsem i sosem. Na początek radzimy zacząć od pieczonego camemberta z warzywami i kurczakiem z przepisu Kuchni Lidla, a gdy nabierzecie już wprawy, koniecznie wypróbujcie przepis na camembert zapiekany w cieście francuskim. Takie danie przybrać może wiele postaci, jednak wśród licznych propozycji serwowania sera camembert w przepisach Kuchni Lidla jedną z ciekawszych z pewnością jest cebulowe ciasto francuskie. Potrawa, z
nazwy – francuska, a z pochodzenia – czeska, harmonijnie łączy w swym składzie ciasto francuskie z plastrami camemberta i znacznym dodatkiem pora oraz cebuli. Brzmi intrygująco? Czas więc na degustację!

przeczytaj więcejzwiń opis

rozwiń opiszwiń opis

Łatwe przepisy

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!