Ciasto francuskie

Koperty, rożki, ruloniki i inne kształty… Ciastu francuskiemu możecie nadawać dowolną formę, a co najważniejsze, urozmaicać je smakowo, dodając za każdym razem inne nadzienie. Ciasto francuskie, którego warstwowa struktura sprawia, że staje się tak lekkie i kruche po upieczeniu, doskonale sprawdza się w różnego typu przekąskach. Chcecie się przekonać jak bardzo? Spróbujcie przysmaków z ciasta francuskiego, które poleca Kuchnia Lidla.

Ciasto francuskie – najlepsze przekąski!

Jeśli szukacie pomysłu na ciasto francuskie, to trafiliście idealnie. Kuchnia Lidla podpowiada, jakie  smakołyki można przygotować z ciasta francuskiego. Oto przepisy na przekąski z ciasta francuskiego na słono, które naprawdę warto wypróbować:

Jak widać, ciasto francuskie w najprostszej i najszybszej postaci jest wręcz stworzone do tego, aby jadać je z parówką czy kiełbaską. Gdy z kolei zamierzacie podać je w nieco bardziej wykwintnej wersji, to warto wziąć po uwagę przepis na łososia w cieście francuskim, który znajdziecie w Kuchni Lidla w Przekąskach sylwestrowych.

 

przeczytaj więcej

rozwiń opis

łosoś

Ciasto francuskie

wróć do Przekąski

Zastosuj

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram