Sałatka z awokado

Choć awokado nie cieszy się jeszcze tak dużą popularnością w kuchni polskiej jak jabłko czy gruszka, to warto sukcesywnie włączać je do swojego tygodniowego menu. Ten egzotyczny i pełen witamin owoc idealnie komponuje się z wieloma składnikami, tworząc m.in. barwne i pożywne sałatki. Dzięki przepisom Kuchni Lidla przekonacie się, jak smaczne i bogate w składniki odżywcze mogą być sałatki z awokado. Poniżej przykłady!

Przepisy na sałatki z awokado – 9 naszych propozycji

Sałatki z awokado to mocny punkt przepisów Kuchni Lidla. Ich różnorodność udowadnia, że nie potrzeba wiele wysiłku, aby dobrać pasujące do siebie smakiem produkty. Zobaczcie, jakie połączenia w sałatce z awokado zawsze się sprawdzają. Wybierzcie swój ulubiony przepis z Kuchni Lidla, którym zachwycicie rodzinę i znajomych!

Sałatki z awokado i rybą – nasze pomysły

Smakosze ryb powinni koniecznie skosztować sałatki z awokado i kawałkami ryby. Kuchnia Lidla podpowie, z jakimi gatunkami ryb awokado smakuje najlepiej. Z pewnością warto więc sięgnąć po sałatkę z awokado i tuńczyka albo skosztować sałatki z awokado i łososiem, którą prezentuje Daria Ładocha – zobaczcie przepis na sałatkę z pomelo, burakiem i łososiem. Obie kompozycje zasługują na waszą uwagę, bo są nie tylko smaczne, ale również oryginalne w swym składzie. Spróbujcie koniecznie!

Sałatki z awokado i owocami

Awokado pasuje nie tylko do ryb i warzyw. Znakomicie komponuje się z innymi owocami, z którymi tworzy fantazyjne i pełne kolorów oraz witamin sałatki. Jeśli nie wierzycie, to spójrzcie na poniższe przepisy Kuchni Lidla, a na pewno nie pożałujecie!

przeczytaj więcejzwiń opis

rozwiń opiszwiń opis

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe
Kategorie Filtry

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!