Śniadania
Przepisy na pyszne śniadania – sprawdź nasze propozycje!
O tym, dlaczego właściwie warto jeść śniadanie, nie trzeba chyba specjalnie dużo mówić. To sprawa oczywista, że śniadanie spożywane na ciepło jest źródłem wielu witamin i z założenia ma stanowić najbardziej energetyczny posiłek dnia. I choć każdy marzy, aby śniadanie zjeść w spokoju, najlepiej podane do łóżka, to rzeczywistość najczęściej zmusza nas do spożywania go w biegu. Z przepisami Kuchni Lidla uda wam się nawet tak trudna sztuka, jaką jest śniadanie przygotowane na szybko. Spójrzcie na wybrane propozycje śniadań, wśród których znajdziecie także oryginalne pomysły na śniadanie m.in. bez chleba:
- racuszki jogurtowe
- jajka w kokilkach
- smoothie z żółtych owoców
- ciabatta z indykiem
- tortilla z jajkiem i bekonem
- croque monsieur z serem gouda
- omlet cesarski
A jeśli zastanawiacie się, co przyrządzić na śniadanie dla dziecka, to i tu Kuchnia Lidla służy pomocą. Oprócz owocowego śniadania, np. z uwielbianymi przez najmłodszych truskawkami, natraficie na mnóstwo przepisów, dzięki którym przygotujecie smaczny pierwszy posiłek dnia. Oto i one:
- owocowe smoothie dla dzieci
- pancakes szpinakowe z owocami i syropem
- owsianka z żurawiną i świeżymi owocami
- lunchbox dla dzieci
- placuszki jaglane z jabłkami
Śniadanie fit – wybieramy najlepsze przepisy
Są różne powody, dla których wybór pada na lekkie śniadanie, zwane też inaczej i modniej po prostu fit. Niektórzy tłumaczą te preferencje żywieniowe nietolerancją wybranych składników, np. glutenu, inni sprowadzają ten fakt do świadomych ograniczeń w diecie, np. eliminacji mięsa. Są też najzwyczajniej w świecie tacy, którzy zamierzają zrzucić zbędne kilogramy i stąd ich śniadanie, również to przyrządzane do pracy, często obywa się bez chleba. Bez względu na to, jaki jest powód spożywania śniadania dietetycznego, warto zapoznać się z przepisami Kuchni Lidla, które bez wątpienia stanowią szeroki przekrój propozycji pierwszego posiłku dnia. Wypróbujcie pomysły na:
- śniadanie bez chleba:
- śniadanie bezglutenowe:
- śniadanie wegetariańskie:
- śniadanie z awokado:
Międzynarodowe śniadanie – przepisy
Dla skutecznego urozmaicenia poranków Kuchnia Lidla proponuje również śniadania w zupełnie innym stylu niż polskie tradycyjne kanapki czy bułeczki z dżemem. Warto więc sięgnąć po przepisy na międzynarodowe śniadania, w tym m.in. na:
- śniadanie angielskie:
- śniadanie amerykańskie:
- śniadanie francuskie:
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Humus z tahiną i płatkami chili
To zdecydowanie najlepszy humus, jaki jadłeś. Raz zaproszony na stół będzie królował na nim już zawsze!

Wielkanocne babeczki śniadaniowe
Babka wielkanocna to klasyk, ale te babeczki są zupełnie inne! Zaproś je na świąteczne śniadanie, a będziesz z nimi spędzać każdą kolejną Wielkanoc!

Chlebek mango
Wariacja na temat chlebka? I to jaka! Spróbuj chlebka mango, a na pewno zakochasz się w jego smaku, a ten przepis na stałe zagości w Twojej kuchni!

Paprykarz szczeciński
Warzywno-rybny skarb Pomorza, którego smak kojarzy każdy, dzięki recepturze Karola przygotujesz w swojej kuchni! Sprawdź przepis na domowy paprykarz szczeciński w nowej, wyjątkowej odsłonie!

Chlebek odrywany z serem pleśniowym i gruszką
Upiecz go i zaproś gości na smaczne odrywanie! Ten puszysty chlebek drożdżowy wypełniony serowym farszem, ziołami i chrupiącymi gruszkami zasmakuje każdemu, kto sięgnie po kawałek.

Pasta z bakłażana i marchewki
Wypróbuj prosty i szybki w wykonaniu przepis na pastę z bakłażana i marchewki. To świetna propozycja pasty kanapkowej!

3 słodkie pasty kanapkowe
Trzy pasty kanapkowe – z wiórków kokosowych, pistacji i pestek dyni. Która stanie się Twoim ulubionym dodatkiem do śniadania? Wypróbuj przepisy Pawła!

Racuszki siłacza i frytki z marchewki
Szukasz sposobu na to, by wprowadzić warzywa do diety dziecka? Wypróbuj przepis Karola na racuszki z brokułów i frytki z marchewki – bez dodatkowej soli!

Śniadaniowe bubble waffles z jajkiem sadzonym i warzywami
Wytrawne bubble waffles to świetny pomysł na lunch lub niecodzienne śniadanie! Jajko, świeże warzywa i oliwki zawinięte w gofrowy rożek to połączenie, które pokochasz!

Awokado faszerowane pastą bezjajeczną
Idealna propozycja śniadania wielkanocnego dla wegan – awokado faszerowane pastą à la jajeczną! Wypróbujcie przepis Kingi Paruzel!

Zapiekana kanapka z boczkiem
Brakuje Ci pomysłu na pożywną kanapkę? Wykorzystaj przepis Darii na pyszną kanapkę z boczkiem, serem cheddar i pesto!

Drożdżowe bułeczki dyniowe
Dzień najlepiej zacząć od własnoręcznie przygotowanych bułeczek dyniowych. Paweł Małecki pokaże Ci, jak je przygotować!
