Jajka faszerowane
Jak zrobić jajka faszerowane?
Przyrządzenie jajek faszerowanych opiera się tak naprawdę na jednym podstawowym przepisie, który można modyfikować pod względem składu nadzienia. Jak więc szybko i sprawnie zrobić jajka faszerowane? Pierwszym krokiem jest zawsze ugotowanie jajek na twardo. Aby uzyskać ten efekt, należy gotować jajka we wrzątku przez 10 minut. Następnie wystarczy je wyjąć i wstawić na chwilę do zimnej wody, by ostygły. Dopiero teraz zaczyna się właściwy etap. Najczęściej jajka kroi się wzdłuż na pół i wyjmuje z nich żółtka, które zwykle są później wykorzystywane do przygotowania farszu. Nadzienie za każdym razem może mieć inny smak. Ostatnim krokiem jest wypełnienie farszem połówek jajek. Można w tym celu posłużyć się rękawem cukierniczym, a jeśli takim nie dysponujecie, to użyjcie po prostu zwykłej łyżeczki. Gotowe! Wasze jajka faszerowane mogą teraz ozdobić stół podczas codziennego lub świątecznego śniadania.
Czym faszerować jajka? Popularne przepisy!
Istotną kwestią w przypadku jajek faszerowanych jest wypełniające je nadzienie. Jeśli więc zastanawiacie się, czym najlepiej faszerować jajka, to sięgnijcie po przepisy Kuchni Lidla na:
- jajka faszerowane z łososiem:
- jajka faszerowane awokado
- jajka faszerowane z szynką
- jajka faszerowane oliwkami i suszonymi pomidorami
- faszerowane jajka z pistacjami
- jajka faszerowane pastą z kawioru
- jajka po rosyjsku
Pamiętajcie też, że jajka faszerowane żółtkiem zmiksowanym z wybranymi dodatkami to najprostszy sposób ich przyrządzenia. Dzięki temu nie tylko przygotujecie pyszne śniadanie, ale również nie pozwolicie zmarnować się żadnym składnikom. Jak widać, takie kulinarne rozwiązanie ma same zalety!
- [SELECT]
- trafność
- od najnowszych
- najwyżej oceniane
Różowe jajka z kremem chrzanowym
Faszerowane i na różowo zabarwiane: takie jajka wyróżnią się na wielkanocnym stole! Zobacz, jak łatwo przygotujesz krem chrzanowy, który doskonale uzupełni smak ugotowanych na twardo jaj.

Sylwestrowe jajka faszerowane
Talerz pełen jajek faszerowanych pastą z awokado doskonale pasuje do sylwestrowego menu. Wykorzystaj przepis Darii i przygotuj imprezę ze smakiem!

Jajka faszerowane z szynką
Rzeżucha to doskonały dodatek do wiosennych potraw! A z jajkami, szynką i serkiem śmietankowym smakuje wyśmienicie!

Jajka faszerowane oliwkami i suszonymi pomidorami
Spróbuj jajek z farszem w nieco innym wydaniu – z oliwkami, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii z listkiem bazylii.

Faszerowane jajka z pistacjami
Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.

Jajka faszerowane pastą z kawioru
Pyszna przekąska na przyjęcie – jajka faszerowane wyśmienitą pastą z kawioru, podane z gałązką koperku i pieczywem.

Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.
