Tarty

Ten wywodzący się z kuchni francuskiej rodzaj wypieku zdobywa coraz większą popularność nad Wisłą. Tarta, zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko, trafia przez żołądek wprost do serc Polaków. Uwielbiamy ją nie tylko za walory smakowe, ale również za uniwersalność doboru składników.

Przepis na tartę od kuchnialidla.pl

Jeśli potrzebujecie prostego i jednocześnie ciekawego przepisu na tartę, to trafiliście idealnie! Tak się składa, że Kuchnia Lidla dysponuje całą ich listą. Tarta z ciasta francuskiego czy serowego, a może na kruchym spodzie? Jakiejkolwiek tarty poszukujecie, przepis znajdziecie w Kuchni Lidla. Przekonajcie się, że przepis na tartę, dzięki wskazówkom Lidla, nigdy nie był prostszy!

Przepis na tartę na słono

Tarta wytrawna to świetna propozycja obiadu lub kolacji. Jej specjalną odmianą jest tzw. quiche, czyli placek powstały na bazie kruchego ciasta i nadzienia z warzyw lub mięsa, zalany jajeczno-śmietanową masą. Przepis na tartę wytrawną, czyli na słono, znajdziecie również w Kuchni Lidla.

Przepis na tartę ze szpinakiem, z warzywami czy może z kurczakiem? Nieważne, jaki wybierzecie, z Kuchnią Lidla każda tarta będzie udana!

Jak zrobić ciasto na tartę

Przepisy skompletowane, pora więc działać. Zanim jednak przystąpicie do pieczenia, warto dowiedzieć się, jak zrobić dobre ciasto na tartę. Kuchnia Lidla zaprezentuje wam nie tylko przepis na tartę i pomoże wybrać odpowiedni rodzaj ciasta, ale udzieli też wielu cennych porad i wskazówek. 

przeczytaj więcej

rozwiń opis

ser

Filtry

Trudność

Czas

Diety specjalne

Autor dania

Gotowe

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!

Obserwuj nas

  • YouTube
  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram